jennieahlund.blogg.se

Smärta, plugg och träningsplannering

Kategori: Gym

Nu har jag bestämt mig att de blir tabata fram till efter påsklovet och efter de ska jag börja gymma igen, men fram tills dess blir de tabata. Jag ska försöka köra de 3gånger i veckan till en början i alla fall och sammanlagt 20min. 4min tabata 1min vila x4 = 20min. Jag hoppas jag klarar de. Som de känns nu vill jag men samtidigt är jag rädd att jag ska ha så ont i ryggen att jag inte klarar de. Men ska göra ett försök i alla fall.
 
Morgoncardio kommer jag börja med imorgon och den kommer jag köra på gymmet tills praktiken sen kommer jag försöka köra så mycket cardio som jag har möjlighet till beroende på när jag börjar på morgonen. Är så morgon trött så vet inte om jag skulle palla att kliva upp halv fem, fem tiden ochh köra cardio men vi får se. 
 
Dagen har spenderat med ond rygg, träningsplanering och plugg. Även med en katt som löper och knappt är tyst och väldigt gosig just nu. Lite jobbigt men hon ska ha väldigt mycket uppmärksamhet emellanåt och man blir rätt störd när man försöker koncentrera sig på något. Plugganet går inte så bra men de går frammåt en vecka till så kanske jag är ikapp..
 
Nu ska jag ta och plocka undan och sen mysa ner mig i soffan med sambon och mysa :-)
 
Hoppas alla haft en bra Söndag!

Tabata eller Gym

Kategori: Gym

Mycket funeringar kring träning och så nu. Vill träna men vet inte hur jag ryggen kommer palla de och och rädslan att jag ska få ont gör att motivationen till träningen triter lite. Men jag tänkte göra ett försöka igen att träna nu igen efter några veckor med väldigt lite tränande. 
Men jag har lite beslutångest hur jag ska göra om jag ska försöka gymma eller om jag ska köra tabata istället. För jag går bara i skolan 2veckor till innan vi ska gå ut på praktik och då kommer jag vara i grannstaden och då kommer jag inte vara i närheten av mitt gym och hemifrån är de redan 3mil dit jag gymmar. Så de kommer bli för långt att åka för att gymma bara. Jag har inte råd med de heller för de är 3mil åt andra hållet typ jag ska dit jag praktiserar. Under den tiden jag har praktik tänkte jag köra zumba och tabata och då funderar jag på om de är någon ide att börja gyma i två veckor och sen köra tabata eller om jag ska köra tabata i sex veckor eller nej sju veckor blir de för vi har lov direkt efter praktiken. 
 
Funderat på de några dagar nu men kan inte riktigt bestämma mig. Kommer i alla fall  köra morgoncardio på gymmet under dessa två veckor innan men får se hur jag gör med gym eller tabata hemma. Har en dag till på mig att fundera, för jag tänkte köra igång på måndag..
 
Hmm....

Februari

Kategori: Allmänt

Har inte skrivit mycket här men tänkte skriva lite kort om hur de gick i Februari. 
 
Februari var verklingen inte min månad. Jag började med att vara förkyd en vecka och de innebar ju ingen träning, sen när jag äntligen blev frisk så fick jag ny smärtlindring att prova. Den här gången fick jag smärtlindring genom plåster och av dom blev jag illamående och fick världens huvudvärk och nackont men ryggen blev bättre. Med tanke på att jag blev illa mående och hade sådan huvudvärk, så klarade jag knappt av att träna då heller. Så under Februari har de bara blivit något enstaka pass på crosstrainern inte mer. Synd nog. Jag är inte speciellt nöjd med resultaten heller. Men de är i alla fall lite minus på vågen och någon centimeter minus runt midjan, men de hade kunnat vara bätte men de är bara att kämpa vidare och hoppas på att Mars blir bättre.
 
 
 
Är glad att de finns fler sätt än bara vikten man kan se resultat på även om jag är gärna vill se resultat på vågen. Bilden ovan är skillnaden från 1Januari till 28Februari. -6cm, inte mycket men de är minus i alla fall och även om jag är missnöjd, så får jag väl vara nöjd med de lilla. För de är ju minus i alla fall. Vikten den tiden är -5,5kg. 
 
 
Nu ska jag försöka göra Mars bättre och se till så de blir mer minus. Bara att KÄMPA!
 

Rubrik.....

Kategori: Allmänt

Nu var de några dagar sedan jag skrev här igen. Men de har inte hänt så mycket och motivaationen för skrivandet har inte varit på topp heller. Men förra veckan bestod mest av att plugga. Så de va ju inte så roligt.
 
Helgen bestod av att ta de lugnt och umgås med sambon och att månads handla, så nu behöver vi bara handla basvarorna kan man väl säga och de känns ju väldigt skönt. PLanering för hela månaden är gjord också, så nu slipper jag tänka på de. BAra att kolla i pärmen och sen göra och komma ihåg att ta fram frysvaror kvällen innan eller på morgonen. som jag brukar vara rätt dålig på. Men jag lär mig väl. 
Resten av helgen var lugn.
 
Nu är de ny vecka och jag har lov. För mig kommer lovet bestå av en hel del pluggande och sen försöka få även lite vila. Ska även försöka komma igång med träningen. Men de började tyvärr inte så bra idag i alla fall. Haft ont i magen större deleb av dagen och ryggen och huvudet är ju inte bra heller. 
 
Sitter och kollar på Tjockare än vatten nu och sen ska jag sova. 
 
Ha de bra!