jennieahlund.blogg.se

Massage

Kategori: Kondition

Imorse blev de ingen sovmorgon trotts höstlov men de berodde på att jag skulle till massören. Tog massage för rygg, nacke och axlar och  tog även 10minuter med lampan (biolight) på svanken. Så får se hur länge jag slipper smärtan nere i svanken i alla fall. Nacke och axlar är det redan tillbaka på tyvärr. Huvudvärk som bara den efter massagen då massa spänningar släppte för en stund. Men efter att ha städat lite och så, så fick jag ont i nacken igen och huvudvärken blev därmed lite värre men gått över lite nu mot kvällen. Hjälper ju att ligga i alla fall.
 
När jag kom hem låg jag i soffan en bra stund innan jag städade och bakade bröd baugetter. Älsklingen blev glad när han kom hem och sen gjorde jag iordning middagen som idag blev snitzel, potatisklyftor och bea. Åt desutom en hel baugette innan så jag blev nästan poppmätt men till skillnad från bara förra veckan, så lät jag bli dom sista tuggorna som låg på tallriken och slängde istället. Hade de vart tidigare så hade jag ätit de ändå. Men hade redan ångest också efter at ha ätit baugetten.
Hjärtat kom med en pepparkaka idag och tyckte jag var värd den för jag hade vart så duktig och städat och bakat men jag tog den inte. De va han som var onyttig och åt den istället. Han som brukar gnälla på mig, hihi ;-)
 
Nu sitter jag och kollar på greys och lite massage utbilningar, ska snart hoppa in i duschen. Imorgon blir de att prova jogga igen om jag inte har allt för ont. Blir 2km då också. Hoppas på att går bättre imorgon än igår.
 
Hoppas era kroppar mår bättre än min!
HA de!
 

Pass 1 - Löpning

Kategori: Kondition

Tog mig äntligen ut på första löprundan idag. Målet var att ta sig igenom 2km. Joggade och gick om varanat. Blev ingen bra tid men får vara nöjd med att jag tog med mig igenom det i alla fall. Tiden blev 18,24min.  Väldigt dåligt men förhoppningsvis bättre nästa gång som troligtvis blir på Fredag. Kändes bra i alla fall trots den dåliga tiden.
 
Haft ont idag också men inte lika ont som igår. Tagit mig igenom dagen bättre idag i alla fall. Med kosten går det bra och de borde visa sig på vågen på Fredag om den fungerar. Blir kanske att köpa en ny. Vi får se vad vi bestämmer oss för. 
 
50dagar kvar innan första målet egentligen ska vara nåt men tror inte jag kommer klara de. Men med den här ändringen kanske de går även om jag gått upp. Vi får se. Ska kämpa på i alla fall. 
 
Till frukost idag blev de 2kokta ägg med kaviar för jag hade glömt att de va slut på bären.
Mellis: Celsius och Bars
Lunch: Sallad och köttfärs och vitlök och örter frech
Middag: Ost och skinksås med sallad älsklingen fick pasta till.
Och nu ligger jag och dricker en celsius till.
 
Jag efter "löprundan". 
Trött skönt och sätta sig kan jag lova. Även om det var så kort. Men minns inte ens när jag försökte sist. 
 
Älsklingen åkte iväg och kollade på någon film med H. Jag orkade inte åka med mest på grund av smärtan men även för de verkade vara en tråkig film, så jag ligger i soffan och tänkte dra över mig täcket och mysa med Pigge en stund till älsklingen kommer hem. 
 
Ha de bra!

Pain

Kategori: Kondition

Ingen vidare dag idag när de gäller smärtan. Haft fruktansvärt ont idag och funderar på hur jag ska ta mig igenom den. Får väl försöka ta en dag i taget och försöka hantera den mer kommer jag nog inte orka stå ut med.
Tabletterna hjälper  inte alls just nu och jag orkar ingenting annat än att ligga ner. Så fort jag kliver upp blir smärtan bara värre, så de är en jobbig dag. 
 
Kosten har jag skött bra de här dagarna i alla fall, tycker jag själv. Idag blev de samma frukost som igår, linfrön, fil och bär. Blev en Goodlife bar till mellis och till lunch blev de sallad, tomat, gurka, majs, fetaost, oliver, köttfärs, vitlök och örter "sås". Blev en goodlife bar till , till mellanmål och till middag blir det korvstroganoff och sallad för mig. 
 
Provade att träna igår också. Gick 10minuter på gåbandet och körde sedan lite övningar med egen kroppsvikt och med boll. Kändes bra, vissa övningar kändes i ryggen men de gick bra. 
 
Idag blir de ingen träningen men tänkte göra ett försök att komma ut och prova jogga får se hur ont jag har när jag vaknar bara. Men väntar och ser imorgon. Hoppas på de i alla fall.
 
Nu ska jag ta och börja med maten sen blir det nog ryggläge igen efter maten.
 
Ha de bra!

Dagens måltider

Kategori: Kost

Ätit rätt hyfsat första dagen i alla fall.
 
Började dagen med bär, fil och krossade linfrön. 1glas C-vitamin och värktabletter.
 
 
Till lunch blev de sallad, tomat, gurka, mas, feta ost, falukorv, stekt ägg och nå ört creme frech typ. 1glas citron vatten. Gott!
 
Middag blev de lassanget och råkostsallad och 1glas laktosfri mjölk. 
 
 
Åt ett mellan mål mellan lunchen och middagen också. Celsius och 1 bars blev de.
 
Får se om det blir något lättare innan man lägger sig eller inte. 
 
 
Ha de bra!

 
 

Time for changes

Kategori: Gym

Som rubriken säger så är det dags för förändringar. Som det är just nu är jag lat och orkar inte bry mig om någonting. Jag är helt slut i kropp och själ mest på grund av smärtan i kroppen men även på grund av stressen i skolan och alla uppgifter som ska in och så. Har en uppgift som ska in så snart som möjligt och sen ska jag bara njuta av lovet. Vila och ta de lugnt mest och finna orken igen. Gör lite nödvändiga saker här "hemma" och så ska jag försöka träna. 
 
Jag har funderat mycket speciellt den senaste veckan, då jag vart hos läkaren och så. Jag vet inte vad eller om jag kommer få någon diagnos med vad jag har. Men ag har läst lite om reumatsik sjukdom eftersom de är de läkaren funderar på just nu och då kan smärtan lindras av rörelse. Så jag kan i alla fall fortsätta träna, även om det kanske inte blir de jag vill och jag är rädd att jag inte kommer kunna ställa mig på judomattan igen. Inte på den nivå jag vill i alla fall. Men ska inte fundera för mycket på det heller men tror ändå att på grund av den smärta jag har måste jag börja tänka om och de är de lite jag gjort den senaste veckan. 
 
Eftersom att jag inte vågar ställa mig på mattan igen så ska jag komma igång på andra sätt. Jag har även funderat på mål kring de och kommit fram till två mål förutm att jag ska nå min målvikt. Målvikten har jag börjat med i flera omgångar nu men jag kan inte ge upp hela tiden men nu ska de fasiken ske förändringar. 
 
Så mitt första mål som de vart länge de är att gå ner till min målvikt och de är just nu 24kg. Jag har bara gått upp i vikt den senaste tiden men nu ska de vändas och gå neråt.
Andra målet/målen är att jag ska vara med på Vårruset och Tjejmilen nästa år. Vårruset är ju på våren precis som det heter och Tjejmilen är i September. Vårruset är 5km och Tjejmilen är 10km. Så Vårruset blir egentligen ett delmål till Tjejmilen kan man väl säga. Målet är inte att få bra tider utan mer att jag ska ta mig igenom loppen.
Jag ska även ta mig tillbaka till gymmet igen men målen är vikten och loppen. 
 
Det är mindre än ett år kvar till båda loppen men jag kommer ta de lugnt ändå och öka lite i taget. Jag kommer nog börja med att klara 2km och öka därifrån. Så får jag se hur de går. 
Jag äter ju tabletterna igen så när det gäller vikten så blir de att äta bra mat och 3-5gånger om dagen och träna. Skulle vilja köra 16h igen men vågar inte eftersom jag mådde illa sist jag åt tabletterna utan att äta. Så det gäller att äta bra nu istället. 
 
Beställde lite saker från Gymgrossisten, Celcius, bars och protein godis. Barsen kan man ju använda till mellanmål och dom är riktigt goda och godiset i nödfall kanske men även på helgerna. 
 
 
Jag köpte tidigare viktminskningspaket med CLA och nå mer jag inte minns just nu men de ska ju hjälpa till att åka förbränningen i alla fall. Eftersom att jag även äter andra tabletter så har jag köpt en doset för de är så mycket lättare att ha med sig än flera burkar med tabletter. Även om jag fått höra "Gamlingarna och du" så är de väldigt lämpligt och jag tänker fortsätta med det.
 
 
 
En anledning till varför jag verkligen vill ta tag i vikten nu är att jag har börjat få bristningar, något jag aldrig haft tidigare. Men nu har jag fått dom och för att dom inte ska bli värre eller fler så måste jag verkligen ta tag i det nu.
Dom syns inte så mycke på bilden kanske men tillräckligt. Jag HATAR dom! 
 
Verkligen dags att ta tag i de här nu.
 
Nu ska jag åka ner på ICA och sen ska jag göra lunch och ta tag i lite saker. 
 
Ha de bra!
 

Jobbiga dagar

Kategori: Allmänt

Har haft några riktigt jobbiga dagar. Gått igenom en hel del jobbiga saker i skolan och det tar verkligen kol på mig. Inte orkat göra någonring nästan. Efter skolan både igår och idag har jag bara legat i soffan eller sängen och sovit eller kollat på Grey´s Anatomy. Vet inte vart all ork tagit vägen. Den är som bort blåst. 
 
Imorgon ska jag skriva klart dm två sista skoluppgifterna vi har just nu och sen ska jag njuta av höstlovet och se till att njuta av de och ta de lugnt och komma igång lite lätt med träningen igen och tänka igenom mina mål ordentligt och hur jag ska gå iväga med dom, för att nå dom. 
 
Va och hämtade ut mer tabletter idag också. Har fler gånger att ta ut också. Är samma tabletter jag fick sist och då hhjälpte dom inte så mycket. Får hoppas dom hjälper bättre den här gången. Kanske behöver äta dom under en längre period för att dom ska hjälpa också de vet jag inte. Att träna igen kanske lindrar lite också. En balans mellan båda kanske är bäst, jag vet inte. Men de är bara att vänta och se. 
 
 
14 tabletter om dagen sammanlagt ska jag äta den här gången också. Så bara att hoppas på det bästa.
 
 
Kollar på Grey´s Anatomy nu och väntar på att maten ska bli klar. Hemma gjord pizza blir det idag. Gott :-)
 
Ha de bra!

Läkarbsök

Kategori: Allmänt

Idag har jag äntlilgen fått träffa läkaren igen. Han  gjorde en till undersökning på mig och sen fick jag ta ännu mer prover. Läkaren börjar nu fundera på om jag har en reumatisk sjukdom och de va väl de och nå annat proverna skulle kollas med. De blir troligtiv också en magnet röntgen när man nu får tid på en sån. Är ju väldigt lång väntetid på såndant. Så vi får väl se. Känns som jag fått träffa en läkare som tar mina smärtor på allvar och vill hjälpa och inte bara skickar hem mig och säger att dom inte hittar något. Fick även mer tabletter utskrivet. Skulle väl ta ca 3veckor innan jag får svaren. Så nu är de bara att vänta och se.
 
 
 
 
Jag får börja träna igen också men kommer försöka ta de väldigt lugnt nu i början. Ska bli skönt att komma igång igen och kunna sätta upp mål. Har funderat på vad jag vill och tror jag bestämt mig nu. Men ska tänka igenom allt ännu en gång först innan jag berättar för någon annan. Än så länge är de bara Fredrik som vet om de. 
 
 
Nu ska jag ta och plugga lite och fundera lite mer.
 
Ha det bra!

Skola...Suck...

Kategori: Allmänt

Måndag idag och skola igen. 
 
Vaknade innan klockan imorse, hade sov morgon men brukar aldrig vakna innan klockan ändå. Hann äta frukost hemma och prata lite med hjärtat innan jag skulle åka. 
 
Hade Etik och människan första timmen och skulle fortsätta skriva på en inviduell uppgift. Rätt okej och lugn lektion. Lite kvar på uppgiften men de hinns med. Andra lektionen va Specialpedagogik och vi hade redovisningar. Min grupp redovisade och var snäll och ta min del då jag inte klarar det själv. 
 
Efter skolan skulle jag egentligen ha åkt hem men hade glömt mina nycklar hos hjärtat så åkte till honom istället. Slockande på soffan en stund och när jag vaknade låg Pigge på min mage och sov. Mysigt. 
 
Ätit nu och ska sätta mig och skriva lite och hoppas på att tiden går fort så att härtat kommer hem.
 
Ha de bra!

Slut på helgen :-(

Kategori: Allmänt

Söndag idag och sista helg dagen. Imorgon är det ju måndag igen :-( Vill inte till skolan. Kommer bli en jobbig vecka då massa arbeten ska in och de ska göras redovisningar, något jag hatar. Oftast gör jag dom inte pga att jag riskerar att få panik attack om jag ställer mig längst fram i klass rummet och alla ska lyssna på en. Får se hur de känns i veckan om jag ska våga göra ett försök eller inte men känns redan jobbigt.

Helgen har i alla fall varit rätt så bra. Vi har bara tagit de lugnt och små donat lite. Som ni såg igår då eldade vi lite eller hjärtat gjorde de. Jag gjorde ett försök och plugga. Igår gick de rätt så bra och jag gick en del gjort men idag när jag skulle få något gjort, så gick de inte alls lika bra. Segt och knappt något skrivet. gjorde ju i alla fall ett försök, så de är väl bättre än inget men ändå.

Va iväg till Bollnäs och handlade idag också. Va till rusta och köpte ett fitnesset med matta, Pilates boll och 3st gummiband. Som jag tänkte att jag skulle börja träna med. Ska även försöka få med mig hjärtat att träna lite med de. Får se hur de går.
Annars idag har vi mest tagit de lugnt och jag gjorde mitt första försök att göra köttfärslimpa. Blev bra :-)

Just nu ligger jag i säng en och ska snart sova. Mycket tankar kring skola, träning, kost och lite annat. Så får väl se hur de går med sömnen. Som tur är har jag hjärtat bredvid mig och de brukar göra de lättare att somna. :-)

God natt!

Eldning + Pluggning

Kategori: Allmänt

Sitter just nu och försöker plugga lite medans hjärtat är ute och klipper gräs. Har hunnit eldat lite ute på förmiddagen också. Jag kollade mest på medan hjärtat jobbade :-)
 
 
Som jag skrev sitter jag just nu och pluggar kollar även på Grey´s samtidigt men går lättare så nu när jag mest ska renskriva i alla fall. Är Speicalpedagogik jag sitter med just nu och ska göra lite på psykiatrin sen också. Helst skulle jag bara vilja slappa men det är väl som det är. Ska bli skönt att får bort de sen och kunna tänka på kommande uppgifter istället. 
Går bara en vecka i skolan och sen har vi höstlov, ska bli riktigt skönt kan jag lova.
 
Nu ska jag fortsätta skriva så det blir klart någon gång.
Hoppas alla har en trevlig lördag!
 

Freeeedaaaag!

Kategori: Allmänt

Äntligen är det Fredag! Ska bli så skönt med helg nu. 
 
Idag hade vi föreläsning på förmiddagen i skolan och för första gången tror ja så var de riktigt intressant. Andreas och Simon från Helsingborg marathon va de som föreläste. De va både roligt och intressant att lyssna på. Dom hade löpteknik på eftermiddagen som jag gärna hade velat vara med på också men vågar inte för ryggen, synd nog. De hade nog vart intressant och lärorikt annars. 
 
 
 
 
Efter skolan var jag och handlade lite och sen åkte jag till älsklingen. Ligger nu i soffan och bara tar de lugnt och dricker en cider. Ikväll blir det chipslåda och mys i soffan. :-)
 
Veckan har varit sådär men bättre på slutet. Igår hade vi middagsgäst också. Gjorde Whiskeymarinerad fläskfile, potatisklyftor, bea och sallad. Riktigt gott och trevligt va de :-)
 
Nu ska jag ta och kolla på Greys och slappa och vila ryggen.
 
Trevlig helg på er!

Helgen

Kategori: Allmänt

Har haft en toppen helg och jag hoppas alla andra också haft de. 
 
I Fredags så hade Sara inflyttningsfest. Jag följde med henne hem redan efter skolan då F skjutsade mig till skolan på morgonen för att jag skulle slippa åka hem till honom och sen ta bussen in till stan igen. Så jag följde med Sara istället och umgicks med henne innan och gjorde mig iordning där. Vi drack och pratade lite. Blev rätt lugnt va inte så mycke folk vilket jag tycker är skönt. Synd var bara att jag var så fruktansvärt trött och okade inte vara kvar så länge. Åkte vid tio. Dom andra skulle ut på krogen senare också och de hade jag redan bestämt mig för tidigare att jag inte skulle för jag tycker de inte är nå roligt att gå på krogen. Mycket folk och trångt. Alltid för hög musik, man hör ju inget när man försöker prata. Stunden jag var där va trevlig i alla fall hos Sara. Hjärtat kom och hämtade mig istället och vi åkte hem till honom och myste istället. 
 
På lördagen rensade vi Fs garderob. Blev en hel del som försvann och mer kommer försvinna framöver. Blev bra och vi hade väldigt roligt samtidigt. På kvällen blev de mest ta de lugnt och mysa. 
 
På Söndagen gjorde vi en utflyckt till Hårgaberget. Va riktigt mysigt. Jobbigt att gå bara men de lättade smärtan i svanken och de va skönt. Har lite träningsvärk i höften nu bara.
 
 
 
 
 
 
 
 
De har vart en väldigt bra och mysig helg!
Hoppas ni haft en lika bra helg som jag har!

Torsdag

Kategori: Allmänt

Skrev visst fel dag igår men nu är det ändrat till Onsdag i alla fall för de är ju Torsdag idag. Va nog inte riktigt klar i huvudet igår när jag skrev. 
 
Idag har de inte hänt mycket, skola som vanligt och sen blev de en sväng till bolaget och hnadla lite inför imorgon då en väldigt god vän ska ha fest eller egentligen bara förfest och sen drar dom ner på krogen men jag åker hem när dom drar ut på krogen. Va och lämnade de hos Sara och sen åkte jag hem till hjärtat och hann nästan bara säga hej till honom innan han va tvugen att åka till jobbet tråkigt nog. Hade gärna haft honom hemma. 
La mig och vila en stund med en av katterna och har sen lagat mat och kollat lite på löpteknik för att få upp motivationen lite och funderat lite på Psykiatri uppgiften. 
 
Som ni kanske märkt också så följer jag inte riktigt de jag skrev i början med drickandet och maten. Men får bli så ett tag. Eller maten är rätt hyfsad ändå men de självklart skulle jag kunna äta bättre också. Men de är som det är nu. Imorgon är det vägning och då får jag se hur de gått denna vecka.
 
Nu ska jag snart hoppa in i duschen och sen ska jag nog bara slappa. 
 
Ha de!

Onsdag

Kategori: Allmänt

Idag var jag tillbaka i skolan igen. Inte speciellt pigg men hade kort dag fram till tolv så gick väl rätt bra. Hade först Etik och människa och kollade på film. Bröllopsfotografen kollade vi på. Har sett den tidigare och tycker mest att den är jobbig och pinsam. Gjorde ont att sitta så länge också. Går inge vidare att sitta länge jobbigt nog. V hade sen Psykiatri och de kommer bli en jobbig kurs har jag märkt men samtidigt är det nog bra bearbetning för mig. Måste försöka se de så även om det är jobbigt. 
 
När jag kom hem eller hem till killen rättare sagt så åt jag lunch och han träffa mitt hjärta en stund innan han skulle åka och jobba eftersom att han jobbar eftermiddag den här veckan. När han åkt la jag mig på soffan och kollade lite på datorn och en av katterna  kom och la sig på min mage och jag slocknade. Sov egentlligen alldeles för länge men är så fruktansvärt trött nu förtiden. Jag förstår inte. Kanske beror på järnbrist eller om de beror på att jag rör mig lite eller så. Borde kanske ta och börja med järntabletter igen. Något att fundera på i alla fall.
 
Ska nog börja med kortare promenader till veckan i alla fall och få se hur det går och eventuellt lite stabillitet för svanken. Ska fundera lite mer på det. Funderar på att boka tid hos massören igen också eftersom att de inte var någon inflammation så måste de ju går bra. 
 
Ska fortsätta kolla på Grey's and anatomy nu. 
 
Ha de bra!

Ja ni

Kategori: Allmänt

Ja, vad ska jag skriva då. Vet faktiskt inte. Vart hemma från skolan idag pga att jag vaknade med rejälhuvudvärk och smärta i större delen av kroppen. Känns inge vidare. Har legat större delen av dagen och bara vilat. Mår lite bättre men inte bra. Ska väl försöka ta mig till skolan imorgon i alla fall. 
 
Skulle ha pluggat men koncentrationen som behövs finns inte :-( Ska försöka senare igen. Ska väl göra lite mat så småning om också orkar egentligen inte men man måste ju. 
 
Helst skulle jag vilja att kärleken kom hem nu så jag fick lite sällskap. Är hos honom nu. Skönt att vara här istället för hemma. Har sällskap av katterna i alla fall :-) Fast dom är inte så sällskapliga idag dom heller. Ligger mest och sover. En av dom Cassi har tagit min datorväska och lagt sig och sovit på. Hon ser ut att ligga väldigt skönt i alla fall :-) 
 
Har faktiskt suttit och kollat lite på löpningscheman och så. Vill verkligen börja träna igen men vet inte om jag vågar ännu. Ska tillbaka till läkaren 22/10. Vet inte om jag ska vänta eller om jag ska göra ett försök att börja lite smått. Kanske med promenader i alla fall, så får jag se sen. 
 
Nä, om man skulle ta och göra lite middag då och sen lägga sig igen..
 
Ha de bra!

Dagarna går

Kategori: Min resa till målet...

Dagarna går och ibland alldeles för fort. Idag är det dag 29 och det går inge vidare alls för mig. Kan inte träna pga ryggen och tabletterna jag fick utskrivet har inte hjälpt nå alls. Nu är dom slut och pratade med läkaren i fredags och då hade svaren från blodproven kommit och de va inga täcken på inflammation. Så jag ska dit igen om ca två veckor, han hade ingen tid tidigare så jag får väl gå och ha ont då. Inte speciellt roligt men bara att försöka stå ut. Mest rädd att skolan kommer bli lidande på grund av smärtan. 
 
Kosten börjar gå åt rätt håll i alla fall och det känns skönt men de går trögt och motivationen finns inte riktigt. Men måste försöka ta mig igenom de. Mår inte bra som det är nu
 
Har inte så mycket att skriva om egentligen. 
 
Ska ta alvedon nu och vänta på att hjärtat kommer hem. 
 
Ha de bra!