jennieahlund.blogg.se

Less jag blir

Kategori: Skola

Jag har väldigt svårt att koncentrera mig och de gör ju de inte lättare att jag går i en klass som tycker om att prata, men att klassen pratar kan jag nästan stå ut med. De värsta är när lärarna ska prata under lektionen, när vi har arbeten att jobba med och de inte är någon genomgång. Lärarna är experter på att stå och prata med andra i klassen och dom pratar så att alla hör och gör dom inte de så kommer dom och frågar gång på gång hur de går. Man hinner knappt börjar innan dom kommer nästa gång. Tror dom att de går bra då eller?
 
De kanske finns dom som är snabb startad och som kan jobba på hur bra som helst när de pratas massa runt omkring och när någon kommer och pratar med dom samtidigt som dom jobbar. Men jag är inte sån. Jag vill vara ifred. Vill jag ha hjälp så frågar jag väl... Blir så less och irriterad. Mest på en lärare vi har nu. Som jag till och med sa åt nu för jag lesnade rejält, för de är lika varje lektion med henne. 
 
Jag är väldigt lätt störd om jag inte har kommit in i uppgiften och bara kan skriva och skriva, men är de lite svårt och någon kommer och stör då kan de ta väldigt långtid för mig att komma igång igen. Lärarna vet att jag har de svårt och mycket beror ju tyvärr på ryggen men dom tänker inte på de. Blir bara less och irriterad. Hoppas på att få något gjort denna lektion i alla fall. Ska prova en stund innan jag rör på mig lite och gör ett nytt försök. 
 
Hoppas ni har bättre lärare än mig om ni går i skolan eller har bättre koncentrationsförmåga än mig!
Ha en bra dag!
 

De senaste två veckorna

Kategori: Allmänt

Inte skrivit här på ett tag nu ca två veckor sedan tror ja. Tänkt flera gånger att jag ska sätta mig och skriva lite men så fort jag sätter mig ner så går all energi ur mig totalt. Har ingen energi överhuvudtaget och vet inte varför. 
 
Träningen har gått hyfsat de senaste veckorna i alla fall. Förra veckan blev 3morgonpass och 2 eftermiddags pass. Hade kunna varit bättre men är rätt nöjd i alla fall. Kändes bra. Kroppen mår lite bättre av träningen också även om de är väldigt tugnt att ta sig iväg men när jag väl kommit igång så känns de bättre. 
 
Kosten går bra på veckorna men på helgerna går de mindre bra. Men snart en ny månad och nya tag. Börjar bli dags att göra en ny månadsplanering också. Inte jätteroligt men värt de ändå. De har fungerat denna månad förutom på helgerna då men vardagarna har fungerat bra, så bara att hålla i detta nu och börja skärpa till sig mer på helgerna. De här kommer nog bli väldigt bra tillslut. Kommer kanske skriva lite mer om de i slutet av månaden, de blir alltså till helgen. Även träningen skas planeras lite mer inför februari som är snart. Dags att börja känns de som.
 
 
Annars då under de senaste två veckorna så var vi på barinvigning hos en vän till min sambo. Vi va inte så många och de va väldigt trevligt :-)
 
På vardagarna har de varit skola, träning och latmasken.
 
I helgen som va så va vi och kollade på när Brynäs spöade Örebro med 3-0. Jag tyckte mer att de va boxning än hockey vi kollade på denna gång men tydligen så va de ändå lite slagsmål är vad de är om man kollar på NHL. Men tycker ändå de ska spelas och inte slås på isen. De va i alla fall en trevlig eftermiddag/kväll. Vi började även med att gå på Ikea och Jula innan vi åkte och käkade i Guldbaren på Läkerol Arena innan matchen.
 
 
Igår blev de en ca 2timmars skoter tur som innebar två vältningar med skotern varav den första trodde jag att jag skulle bryta foten för jag fick skoterna över foten. Som tur är så är ju skorna rätt så hårda ändå och vi fick upp skoterna rätt så fort så jag klarade mig. Men när jag låg där så kändes de värre än de va. Ingen smärta idag och de känns väldigt skönt. 
Va roligt att vara ute och åka i alla fall även om jag bara får sitta bakpå. 
 
Har förtillfället inga bilder på datorn men kanske lägger upp några senare. Ska försöka koncentrera mig på uppgiften nu i alla fall och sen åka hem och hinna träffa hjärtat lite innan han åker och jobbar.
 
 
Ha de bra!

Morgon kondition

Kategori: Allmänt

Började dagen med ett pass på faxe och på crosstrainern. Blev 20minuter i lugnt tempo. Kändes rätt okej men har fått tillbaka den fruktansvära smärtan i ryggen och nacken igen. Kändes ändå rätt bra under tiden jag körde på men sen kommer de tillbaka. Tog mig i alla fall igenom de men de va i ett väldigt lugnt tempo. 
Tugnt att kliva upp som vanligt också men den gick ju bra även idag.
 
 
Sitter på skolan nu och har ätit frukost och väntar nu på att psykiatri 2 ska börja. Intressant kurs men känns som de kommer bli en jobbig dag på grund av flera orsaker men de kanske kommer upp sen.Hoppas bara jag tar mig igenoom dagen med smärtan men de känns inte som de just nu. Just nu skulle jag bara vilka åka hem på engång. Men ska göra ett försök i alla fall..
Min frukost.
 
Ha de bra

Huvudvärk from hell

Kategori: Allmänt

Har sprängande huvudvärk trodde de berodde på för lite sömn eller de kanske de gör men släppte inte efter att ha sovit en stund efter att jag kommit hem. Släppte en stund efter middagen men kom sen tillbaka igen. Inte tagit nå tabletter idag heller även om jag skulle behövt dom i skolan idag då hela ryggen också gjorde fruktansvärt ont men glömde ta dom på morgonen och hade inga med mig. Måste börja göra iordniing dosetten igen, så kanske de blir lättare att ha de med sig och att komma ihåg den. Ska sätta mig och pilla med de sen tänkte jag. 
 
Idag blev de ingen träning som jag skrev i morse att de kanske inte skulle bli. Halsonten gick i alla fall över men handleden har börjar värka som tusan. Så har fått gå med handledstöd igen :-( Ska börja träna upp handleden igen och hoppas på att de blir bättre, så jag kan gymma utan problem så småningom hoppas jag. 
 
Kosten går rätt så bra, vissa dagar är tyngre än andra men de går framåt. TRåkigast är ju denna vecka när jag får laga middag till mig själv och sen matlådor till sambon. Nästa gång han har eftermiddagsvecka så ska vi ta och laga matlådor söndagen innan, så även jag bara behöver värma. Vi behöver nog köpa lite mer matlådor först men de går ju att fixa. Får bli så för de är så tråkigt som de är nu. TRåkigt att äta ensam också men tråkigast att laga. 
 
Idag blev de kryddig korvsallad, rätt så god faktiskt. 
 
 
Imorgon blir de i alla fall träning, om jag tar mig från gården och till skolan. Har ju snöat hela dagen och älskingen fick inte igång traktorn förut och kunde skotta av lite. Så vi får väl se. Kan ju nästan hoppas på att de är så mycke så jag inte kommer från gården så slipper jag skolan ;-) Nä, skämt å sido. Men blir kondition på mogon och på eftermiddagen, de blir även mage och bål övningar på eftermiddagen. Hoppas jag inte har lika huvudvärk då bara för då tar jag mig inte igenom de, men den ska vara borta de har jag bestämt.
 
Hur ser era träningsplaner ut för imorgon då?
 

God morgon

Kategori: Allmänt

Eller god och god, jag kan inte påstå att de finns nå goda dagar. Är alltid så fruktansvärt trött på morgonen så jag vet inte vad. Men jag hoppas ni andra har en god morgon.

Idag blir de ingen morgon cardio. Vi börjar åtta och så blir att åka direkt till skolan idag. Vi börjar med gymnasiearbete och sen psykiatri 2 på förmiddagen, på eftermiddagen har vi etik och ska kolla på film.

När jag slutar så ska jag iväg och träna men som de känns nu blir de ingen idag. Vaknade med halsont och huvudvärk och för att inte riskera att bli sjuk, så hoppar jag nog över träningen idag och vilar. så kan jag ge järnet imorgon igen istället förhoppningsvis :-)

Ska ta och byta om och åka till skola.

Ha de bra!
Hoppas ni sovit gott!

Första passet avklarad

Kategori: Allmänt

Idag gjorde jag första passet på gymmet för iår och första gången på väldigt länge. Är ungefär ett halvårsen jag va på gymmet sist tror ja eller nä va dit engång i höstas.

Körde rygg och biceps idag och de kändes bra. Fick prova stå lite på olika sätt när jag körde biceps övningarna för de gjorde ont i ryggen, men tror jag vet hur jag ska göra nu. Hittade en position, då de inte gjorde så ont ska prova nästa vecka igen så får jag se då.
Märks att jag inte har tränat på länge också, kände mig väldigt svag. Men vad kan man förvänta sig, när man legat på soffan större delen av de senaste året då? Annars kändes de bra i alla fall. Avslutade passet med 20minuter på crosstrainern också, skönt.







Började även dagen med 20minuter på crosstrainern. Kändes bra även om de va jobbigt att komma upp, när man hade kunnat ligga kvar i sängen och kramas med sambon. Men efter passet va de skönt att ha kommit iväg.Tur att sambon ser till att man kommer iväg istället för att hålla mig kvar i sängen :-)




Blivit en lugn eftermiddag sen, bara tagit de lugnt. Lagat mat och kollat på serier och tv. Blev raggmunk och bacon till middag med lite lingonsylt. Gott och sambon blir nöjd. Han jobbar kväll denna vecka, så är själv och har tråkigt. Katterna bara sover, så får inte mycket sällskap av dom heller.




Älskling har slutat nu och är nog påväg hem, så behöver inte vara själv så länge till. Kollar på idrottsgalan nu och väntar. Ska ta och packa inför imorgon snart.

Ha de bra! :-)

Söndag

Kategori: Allmänt

Och som varje Söndag när jag ska upp i skolan dagen efter så har jag söndagsångest. Varför förstår jag inte men de är lika dant varje Söndag. Har inte lika mycket som jag brukar ha och de känns skönt. Beror nog mest på att vi har så bra tider den här terminen, fram till praktiken i alla fall. 
 
Imorgon har jag egentligen sovmorgon men kommer kliva upp vanlig tid och sen åka till gymmet och köra lite kondition och sen åker jag och käkar frukost och pluggar lite på skolan innan lektionen börjar. På eftermiddagen blir de bröst och biceps och lite mer kondition innan jag kan åka hem och slappa och ha tråkigt i ett tyst hus för sambon har eftermiddag till veckan. Tråkigt men de är ju så i hans jobb, så jag kommer få vänja mig vid att vara själv varannan vecka på eftermiddagen. Blir nog jobbigt i början innan man vänjer sig. 
 
 
Sitter åter igen och kollar på Castle och hjärtat sitter mitt emot mig på sin sida av "kontoret" och kollar på nå på datorn. Ska om en stund fixa middag och får jag se om de blir att titta mer eller om de är någon film på tvn.
 
Ha de bra!

Fast klistrad

Kategori: Allmänt

Började kolla på Castle för några dagar sen och nu är jag fast klistrad, kollar så mycket jag kan. Nu under helgen blir de typ hela tiden. Fredrik tycker att jag är rätt osocial men han kom på att han hade hörlurar så nu sitter han och kollar på nå youtube klipp eller va de va han kollade på. Så just nu är de lugnt men innan så har han tyckt jag varit tråkig och osocial för eftersom jag sitter på "kontoret" och kollar hela tiden. Men han får nog vänja sig vid de. Har sånna här perioder då och då, då jag bara sitter och kollar på en serie. Så skönt att "stänga" in sig med en film/serie och bara kolla och kolla. 
 
Självklart får de inte påverka skolan eller träningen, inte förhållandet heller så klart. Men tror Fredrik säger till om jag blir alldeles för tråkig. Men de här gör mig lugnare på nå sätt. Jag får slappna av på ett annan sätt och slippa tänka så mycket. De är väldigt skönt ibland. :-)

Ny termin

Kategori: Allmänt

Ny termin i skolan började idag. Vi träffades i klassen först och fick våra scheman för terminen och som de ser ut nu, så har vi ett väldigt bra schema. Iallafall fram till v.13 då vi går ut på praktik men fram tills dess har vi flera dagar sovmorgon och slutar två en dag och resten innan lunch. Känns lite som man har ett lyx schema, men risken är väl att man får jobba en hel del hemma med uppgifter istället. men just nu känns de som att terminen börjar bra.

De jag nästan tycker är bäst är att jag slipper komma hem sent för jag ska träna innan jag åker hem. Så de känns skönt. Kommer typ komma hem senast vid halv fem tiden och de är är den dagen vi slutar lite senare. Känns som de blev lättare att komma igång nu också, när man vet att man inte blir så sen hem. Hade nog vart lättare att hoppa över ett pass ibland om man slutade vid tre tiden varje dag. Nu kommer jag ju bara hem sent om jag gör nå annat efter skolan också än att träna. Skönt, kan man plugga och ta de lugnt när man kommer hem.
Men ska väl kanske försöka träffa lite vänner och så också. Men ska prioritera mig själv mycket iår också och inte andra så mycket, men mer om de sen. För jobbigt att skriva på mobilen.

Nä, men ska ta och kramas lite med världens underbaraste sambo nu och sen sova.
God Natt :-)

Styrka hemma

Kategori: Träning

Igår kväll körde jag och sambon lite styrka här hemma. Han fick ju n kettelbells av mig i julklapp på åtta kilo som han kan träna med. Igår körde vi ett pass tillsammans. Vi körde en varsin övning och bytte sen och efter tre runor så vilade vi en minut och sen körde vi tre rundor igen med 2olika övningar. 6olika övningar sammanlagt eller sju för vi avslutade med plankan. 
Körde bara 20min men ca väldigt effektivt eftersom vi inte hade så mycket vila emellan.
 
Kändes bra att köra men får så ont i låren så fort jag gör nå som jag får ta i och de beror inte bara på att jag är väldigt otränad nu för jag har haft så tidigare när jag tränat mycket mera också. Känns inte alls bra. Ska börja strecha och se om de kanske minskar. Vet inte alls vad de beror på men jag hoppas de slutar så småningom för jag vill ju kunna köra ben utan att få ont. 
 
Första styrke passet avklarat i alla fall och idag har jag träningsvärk och de blir nog vila för min del. Låren känns inte alls bra :-( TRäningsvärk och annan smärta, inte bra alls. 
 
Nu är de bara att hålla i träningen och hoppas på att de går över i låren snabbt och att kroppen klarar träningen.
 
Hade!

Kosten går bra...

Kategori: Gym

Tisdag idag och andra dagen av att hålla sig noga till kosten. Kosten idag har än så länge gått bra i alla fall. De har både varit gott och nyttig mat. Just nu känns de som att de här kommer bli väldigt bra i slutändan men ska inte ropa "hej" innan jag ser nå resultat. Vågen ska ju visa minus och även måtten på kroppen. Men jag hoppas de går och att de blir som känslan säger.
 
Idag har maten sett ut såhär:
 
Frukosten som blev sen bestod av frysta hallon, fil, linfrön, 1ägg, c-vitamin och en kopp Latin sunset (kaffe)
 
Lunchen bestod av äggröra med kalkon och en tortilla med lite ost i. (ca 350kcal)
 
 
Middagen: Kycklinggryta med pasta och en hårdbrödmacka och 1glas laktosfri mjölk. (Kycklinggrytan med pastan 425kcal)
 
 
Va gott alltihop.
 
Nu ska jag snart ta och byta om och köra ett kort träningspass med sambon. Eftersom att jag fortfarande har lov och de är så långt till gymmet härifrån så blir de hemma träning fram till nästa vecka eller börja konditionsträningen på gymmet på Torsdag men styrkan kör jag igång med på måndag..
 
Ha de bra!

Då drar vi igång mer på allvar då..

Kategori: Kondition

Måndag idag och de innebär för mig att jag drar igång med kosten och träningen mer på allvar än den va förra veckan. Förra veckan blev de ingen träning och igår så va vi på middag hos svärföräldrarna och fick jättegod inbakad oxfile. De va riktigt gott. 
 
Imorse va tanken att vi skulle kliva upp vid halv nio nio tiden men kom inte upp fören vid tio. Klockan ringde vid halv nio men slog bara av den och somnade om. Vaknade istället vid tio halv elva någongång. Inte bra alls. Inte ens min sambo som brukar vakna vid åtta tiden klev upp tidigt. Men de blev sent igår också.
 
När vi väl kommit upp och vaknat till efter en stund så gjorde jag lunch. Första gången efter matlistan och recepten som vi nu ska följa väldigt noga eller i alla fall på vardagarna. På helgerna kan man kanske unna sig lite mer av maten i alla fall. 
 
De blev riktigt gott i alla fall.
 
Efter lunchen så tog jag och sambon en timmes promenad i gråvädret. Riktigt skönt va de. 
 
När vi kom hem så la jag mig på soffan, kollade på tv en stund och slocknade en stund. NÄr jag vaknade igen va de dags att börja med middagen. 
 
Middagen gillade inte jag lika mycket som lunchen, fast de hade jag nästan listat ut innan eftersom att de är lax i den här och jag är inget fann av fisk över huvudtaget. Så den här rätten blir de nog inga fler gånger. Möjligen att jag gör den till sambon för att vara snäll. Han tyckte ju i alla fall om den. 
 
Nu blir de lugnt resten av kvällen och försöka att komma i säng i någorlunda tid för att försöka vända tillbaka dynget till torsdag då skolan börjar igen.
 
Ha de bra!
 

Rubrik

Kategori: Allmänt

Hoppas alla hade en bra nyårsafton, de hade i alla fall jag. Jag och sambon va till hans föräldrar och käkade och så. Blev kvar till en stund efter tolvslaget. Va väldigt trevligt.
 
Igår morse/förmiddag så kom våran bokhylla med skrivbordet. :-) Dom kom vid halv nio tiden  med de och som tur va hade jag ställt klockan utifall dom skulle ringa och vara påväg. Så jag och Sambon åt frukost och sen började vi skruva. De gick bättre att skruva ihop bpkhyllan än att skruva ihop byrån som jag skruvade ihop i måndags. Nu är i alla fall vårat "kontor" klart. Nu kan båda sitta här inne vid skrivbordet och det känns väldigt bra. Så båda kan sitta vid datorn samtidigt och så sitter vi mittemot varandra så är  de lättare att prata med varandra om man vill de också. 
 
Som jag skrev i inlägget första januari har ju vi ställd om kosten helt nu. Egentligen börjar vi riktigt på Måndag men har börjat lite smått nu med att minska på storleken på portionerna och börjat äta mellanmål också och jag har börjat äta frukost. För mig känns de rätt bra just nu men man märker på humöret lite. Men de ska bli kul nästa vecka när vi börjar följa recepten ordentligt. Ska bli kul och se om de ger resultat eller inte. 
 
När de gäller träningen har de inte blivit någon alls denna vecka. Jag har fått så frukansvärt ont i hälarna. Jag vet inte varför men jag kan knappt gå på dom emellanåt. Igår och idag har varit värst. filade och masserade igår och tyckte de va lite bättre idag men nu på kvällen har jag riktigt ont igen. Funderar på att prova massera in nå linement istället för vanlig mjukgörande salva som jag använde igår. Vi får se. Jag hoppas på att hälarna blir bättre över heögen i alla fall, så jag kan börja träna på måndag.
 
 
Har hållit på att packa upp mina saker idag och ha inte mycket kvar nu som ska upp. Men eftersom jag har så ont i hälarna så tänker jag vila nu resten av kvällen.
 
Ha de bra!

Gott Nytt År!

Kategori: Gym

Nytt år!

Nya möjligheter!

Nya Mål!

 

 

Nytt år och de händer en hel del saker. Idag blir jag och min pojkvän sambos och det känns så väldigt bra. Har innan jul hållit på att flytta mina saker hem till killen och sen under mellandagarna har vi målat ett rum som vi ska göra till arbetsrum så att båda får plats. Byggt ihop en byrå som ska in där och nu är de bara att vänta på en stor bokhylla med skrivbord som vi ska ha där inne sen kan vi börja få iordning på alla mina saker som just nu mest ligger in tryckt i ett rum och väntar på att packas upp. De enda vi gått igenom är kökssakerna jag hade. Vi bytte ut en del saker av älsklingens och använder nu mitt istället. Ska även köpa lite mer. Jag har gått igenom lite kläder och tyvärr är de inte mycket jag kan ha nu, så de jag inte kan ha får ligga kvar i säckar och packas upp till sommaren istället. Då kan jag förhoppningsvis ha de mesta i alla fall.

 

Förutom att jag och min underbara pojkvän blir sambos så kommer de hända lite mer saker. Från och med idag så kommer vi nest intill sluta med godis och snacks. Nötter och salta pinnar är okej. Jag har suttit och letat efter lågkalori rätter och hittat massor och gjort matschema för Januari till att börja med men sen ska ju även mellanmål och frukost in under dagen. På helgerna kommer vi få fuska lite om vi vill med maten men vi ska hålla oss borta från godis och chips. Vi har kommit överrens om att är vi någnstans och de serveras så får vi äta men med måtta... Men här hemma blir de inget av de fram till sommaren. I Januari kommer vi hålla rätt hårt på de mesta men sen kommer vi kanske ha en unnar dag i månaden, då vi får käka pizza eller så. När de gäller alkohol och läsk så blir de på fredag och lördag kvällar men med måtta så klart. Nu under vintern är det inte så myckt fester heller, men de är ju gott att ta något till maten och kanske en till filmen på kvällen. Men de kommer minskas.. Alkohol är ju inte alls bra men vi valde lite egentligen mellan lite alkohol och snacks.

I slutet av Januari kommer de bli lite kakor och så som kommer få ätas, då jag fyller år. Man måste ju ha tårta och kakor då eller vad säger ni? ;-)

 

När det gäller träning så har jag lagt upp ett schema för min del som jag ska försöka att hålla nu. Hoppas verkligen att min kropp håller. Lagt upp ett månad för månad. Börjar lugnt och ökar lite varje månad. Så får hoppas på att detta går bra nu.

Killen fick n kettlebells av mig i julklapp som han ska få använda hemma eftersom han inte vill gå på gym, men de blir nog bra de också. Finns mycket man kan göra med en sån och med egen kroppsvikt ju.

 

Nyårslöfte vet jag inte egentligen om jag satt upp men mål har jag ju och de är ju maten och träningen till att börja med och de är ju för att jag vill gå ner i vikt. Jag vill ner i den vikt jag engång hade när jag tävlade i Judo och senast var de 2011 och sen har de bara gått utför. Vikten har stegrat. Så den vikten vill jag ner till igen. Sen har jag även som mål att springa två lopp under 2014. De kommer bli Vårruset och Tjejmilen som är målet om kroppen håller men de ska den fan göra nu.

 

2014 ska blir de bästa året på många. Allt känns väldigt bra just nu. Jag har världens underbaraste pojkvän som stöttar mig i allt och som vill dela de här med mig. Jag är så glad att jag har honom och självklart mina underbara vänner <3 Jag ser framemot 2014. De kommer blir så himla bra.

 

Har ni nyårslöften eller har ni satt upp mål som mig?

Hoppa ni får ett bra 2014!