jennieahlund.blogg.se

25/2

Kategori: Allmänt

Dagarna går alldeles för fort samtidigt som dom går alldeles för sakta. Dom går för fort för att jag ska hinna både vila och plugga så mycket som behövs och där emellan ska jag vara i skolan och hinna laga mat och så också. Egentligen skulle de ha behövs städas lite här hemma också men finns ingen ork till de. 
 
Började dagen med skola och sen hem och sova någon timme för att jag orkar inte mer än halva dagarna just nu. Är glad att jag tar mig någorlunda bra fram till lunch innan illamåendet och huvudvärken blir för stark och jag behöver vila/sova en stund. Önskar jag slapp de helt och kunde sätta mig och plugga direkt jag kom hem men så är de tyvärr inte. 
 
Sitter och pluggar nu i alla fall och har gjort de ett tag. De går segt men frammåt i alla fall och man får väl vara glad för de lilla.
 
Bestämt mig för att de inte blir någn träning denna vecka i alla fall för jag behöver plugga istället. Ska försöka ta tag i de igen nästa vecka då de även är lov.
 
Ska fortsätta plugga en stund till innan hjärtat kommer hem. 
 
Ha de bra!

Måndag......

Kategori: Allmänt

Varför ska helgerna gå så jäkla fort för?  Jag önksar att helgerna va längre och vardagarna kortare, men nu är de ju inte så. Så de är bara att bita i de sura äpplet och ta sig genom dagarna. Vi går bara den här veckan i skolan sen har vi en veckas sportlov. De ska bli riktigt skönt kan jag lova. Ska försöka komma ikapp de som jag ligger efter i skolan först bara, så jag kan njuta av lovet och slippa tänka så mycket på skolan en vecka. 
 
Men första jag ta mig igenom denna veckan innan de är lov. Snart är måndagen över i alla fall och de känns skönt. Men sen är de tre dagar kvar i skolan eftersom att jag är ledig eller har hemstudier på fredagarna :-)
 
Imorgon kommer de en och ska berätta om något i klassen minns inte just nu va de va men de blir nog intressant. På Onsdag ska vi kolla på film och på Torsdag ska vi till hudik på studiebesök och de ska bli väldigt intressant tycker jag. 
 
Träningen blir väl lite sisådär den här veckan men tänker låta den vara så. Nästa vecka tänkte jag försöka köra hemma med kettlebelsen och sen blir de gym igen efter lovet. Har ett problem bara. Jag har ska ha praktik i en annan kommun och där har jag inget gymkort och de blir en omväg att åka in till stan bara för att gymma. De har jag inte råd med. Har ännu inte bestämt mig om jag ska köra hemma träning under dom fyra veckorna eller om jag ska ta och kolla om de finns nå billigt gym i närheten av där jag ska ha praktik. Ska fundera lite på de ett tag. Ska försöka göra träningsplanering i helgen också eftersom de är ny månad sen. Matplanering ska även göras för mars. Så har lite att göra denna vecka. Hoppas på att illamåendet börjar gå över bara.
 
Nä, ska ta och göra mig klar för sängen nu så jag orkar med morgondagen.
 
Ha de bra!

Så mycket tankar

Kategori: Tankar

Har så mycket tankar i huvudet nu, när de gäller skola, framtid, vikt, kropp ja de mesta. 
 
En av mina största önkningar just nu är att dom ska hitta felet på min rygg så jag kan må bra och börja träna igen. Jag försöker träna så gott jag kan som de är nu men de går inte så bra. De går bra undertiden jag tränar och håller mig varm sen blir de oftast sämre ett tag. Sen fick jag ju ny smärtlindring förra veckan i plåsterform och dom gör att jag mår illa och får sprängande huvudvärk. Så jag har bara varit i skolan två dagar den här veckan resten har jag legat och vilat och sovit och mått illa. De har känts lite som att jag knappt tagit mig igenom dagarna men än så länge har jag gjort de. Idag mår jag lite bättre men då har plåstret snart varit på i 72timmar och ska bytas på nu på eftermiddagen när sambon kommer hem. Sist jag bytte mådde jag sämre igen. Jag hoppas att kroppen har börjat vänja sig lite nu, så jag slipper må så illa och hinner göra klart skolupgifterna.
 
Eftersom att jag har mått som jag mått och inte orkar/klarat av att vara i skolan, så har jag kommit ite efter och jag hoppas på att kunna jobba ikapp nu. Så de finns mycket tankar på skolan nu att jag vill komma ikapp igen och så tankar på att jag vill få de här överstökat, så att jag kan jobba och spara pengar för att utbilda mig till de jag vill. Sen är ju frågan om jag kommer kunna jobba på grund av ryggen också. 
 
Vikten och kroppen är mycket tankar på också. Jag vill gå ner i vikt och de håller jag på med. Vikten minskar varje vecka men jag vill kunna träna också. De kanske inte skulle bli jätte stor skillnad på vad vågen visar varje vecka jämfört med nu, den skulle ju gå neråt men kanske inte mer för jag tränar.. Men kroppen skulle formas på ett annat sätt om jag kunde träna. Formningen av kroppen känns ju nästan viktigare än att gå ner i vikt på tt sett samtidigt som båda är lika viktig. Jag har en målvikt som jag vill nå och som jag vet att jag mår bra i. De är en bit kvar men den ska nås. När den är nådd så gäller de mest att hålla vikten och mest bara forma. Jag vill inte tävla eller nå inom bodyfitness eller liknande, men jag vill ha en fin kropp som jag trivs i. 
 
De är mycket jobb med de mesta. De är vä bara att kämpa även om de känns väldigt jobbigt just nu. Jag är så himla glad att jag har min sambo som stöttar mig i allt. Utan honom skulle jag aldrig klara något av de. 
 
Aja, de va lit tankar i alla fall.....

Sverige - Slovenien

Kategori: Allmänt

Blev hemma från skolan idag på grund av biverkningarna av plåstret. Mår lite bättre nu men de är inte bra. Missar inget viktigt idag. Vi skulle jobba själva i alla fall och de gör jag bättre hemma än i skolan, för jag har så klasskompisar som är så duktiga på att prata och även lärare som är väldigt duktig på att prata. Så oftast får man knappt något gjort i skolan. Men tänkte göra ett försök hemma i alla fall och hoppas på att inte bli sämre igen.
 
Just nu sitter jag och kollar på Sverige som möter Slovenien i Kvartsfinal. Just nu står de Sverige 1 - 0 Slovenien och de är 7,30 kvar av andra halvlek. Sverige bör hålla nollan mot Slovenien och göra fler mål mot dom, tycker jag i alla fall. Men vi får väl se. Kan ju alltid hoppas i alla fall. 
 
Sitter även med lite plugg framme och ska försöka få de gjort men svårt när man kollar på hockey samtidigt. Men lite kanske jag får gjort. 
 
 
 
Sverige - Slovenien
 
Psykiatri plugg
 
Kaffe för att försöka piggna till lite.
 
 
4min kvar nu av andra halvlek. Kom igen nu SVERIGE!

Studiebesök

Kategori: Sjukhus och smärta

Tisdagen är snart avklarad och de är jag väldigt glad för. Mår inte alls bra idag. Plåsterna tar bort en del av smärtan i ryggen men istället har jag så får jag en fruktansvärd smärta i nacken och en fruktansvärd huvudvärk som gör att jag mår väldigt illa och blir liggande större delen av dagen.
 
Hade tänkt att jag skulle kliva upp vanlig tid idag och plugga lite men mådde inge bra så somnade om och klev istället upp vid åtta tiden och då mådde jag nästan ännu värre. Men ville verkligen iväg till skolan för vi skulle på studiebesök dit jag ska ha praktik om några veckor. Först tänkte jag be henne jag skulle åka med och hämta mig hemma i alla fall, så jag slapp köra men efter lite vatten och en hårbröd smörgås piggnade jag till lite och vågade köra i alla fall.
De va ett intressant studiebesök och de ska bli intressant att ha praktik där. När vi va klar så åkte jag hem och har legat sedan dess. Mådde lite bättre efter att ha sovit en stund, trodde jag i alla fall. Hann bara vara uppe en stund så mådde jag lika dåligt igen. 
 
Ska snart göra mat i alla fall och sen vila. Hoppas på att må bättre imorgon igen, så jag kan få lite plugg gjord. 
 
Hoppas alla har en bättre tisdag än mig,

Tur de finns smink

Kategori: Allmänt



Som jag skrev i de tidigare inlägget, så va jag väldigt glad i Lördags att de finns smink. Så man kan se piggare ut än vad man egentligen är.

Helgen

Kategori: Allmänt

I helgen har de varit rätt så lugnt. I Fredags var de alla hjärtansdag och jag brukar inte bry mig så mycket, men i Fredags tog vi och lyxade till det lite :-)
Jag gjorde go middag och efterrätt som min sambo inte visste om. Att han skulle få middag visste han så klart men inte att han skulle få efterrätt till. Jag hade även köpt chezze balls fast hjärtan kommer inte ihåg vad dom heter nu. Men smakar som chezze balls i alla fall :-)
 
Jag hade även köpt en present åt honom som en liten alla hjärtansdag present. Han fick en ny skjorta, han har ju gått ner en massa och har snart inga kläder att ha på sig. Inte som passar i alla fall ;-) Så nu fick han en som han enligt mig kan ha men han tycker den sitter lite för trång själv. Men snart så kan han ha den i alla fall :-) Han blev jätte glad och hela kvällen blev super mysig :-)
 
 
På Lördagen så tog vi de väldigt lugnt på dagen och kollade självklart på OS och damernas GULD! Sen låg jag och mådde illa och hade världens huvudvärk också på dagen men de var bara att bita ihop för vi var bortbjuden på middag. Piggnade till lite efter att ha duschat och såg mycket piggare ut efter att ha fått på mig lite smink i alla fall. Kvällen blev trevlig och de blev massa mys när vi kom hem. 
 
 
På Söndagen såg vi herrstaffetten och GULDET där. F***n vad bra SVerige är!
Mådde dåligt även igår och va liggande större delen av dagen. Men beror nog på nya "medicinen" plåsterna med smärtlindring. Dom kunde jag bli så av förvarnade läkaren med. Annars va de bara en lugn dag hemma.
 
Har idag i alla fall mått lite bättre men de är inte hundra. Plåster byttes även idag så risk att jag mår sämre igen imorgon. Skola, träning och fika har okcså hunnits med idag. Nu ska jag snart gööra sängen och kramas med hjärtat. 
 
 
 
Hoppas alla haft en toppen helg!

45min

Kategori: Allmänt

 
Började dagen med 45minuter morgoncardio på crosstrainern. Va helt slut efteråt men de är ändå väldigt skönt. Åkte sen till skolan och sen handlat lite och har hunnit lagat lite mat och pluggat. Ska krypa ner i soffan nu och ta de lugnt ett tag. Sen får jag se vad de blir. Behöver vila ryggen nu i alla fall innan jag gör nå mer. 
 
 
Ha de!

Försova sig...

Kategori: Allmänt

Då är tisdagen snart över och dagen har väl gått till upp och ner. Började med att försvova mig inte så bra, så blev lite sen till skolan. Gjorde inte så jätte mycket egentligen eftersom att vi inte hade nå genomgång utan vi skulle jobba sjäv så jag missade inget egentligen.
 Ringde till min vårdcentral idag för att få telefontid med min läkare, så fick en redan imorgon. Så kan jag få svar på lite frågor hur han vill gå vidare med mig eftersom att min remiss blev tillbaka skickad eftersom att dom inte kunde hjälpa mig. Bara att hoppas på att han skickar mig till ett annat ställe som kan hjälpa mig istället. 
 
Andra lektionen jobba vi också själv med en ångestuppgift. En uppgift som ska skrivas som är rätt så stor ändå och svår tycker jag. 
 
När jag kom hem käkade jag lunch och sen åkte vi till svärföräldrana för att kolla på gardiner och få lite tips och så för att beställa tillsammans med svärmor. När vi kom hem igen va de dags för hjärtat att åka och jobba. Jag la mig på soffan och somnade en stund med Pigge på magen och sen har de även blivit os tittande så klart. 
 
Lunch och skidåkning
 
Middag
Kaffe och Du är vad du äter.
 
Sitter och kollar på Du är vad du äter nu och ska sen göra mig klar för sängen och göra ett försök att sova innan hjärtat kommer hem, troligen kommer jag inte att lyckas men kan ju göra ett försök i alla fall. 
 
Ska kolla på de sista sen hoppa i säng.
 
Hoppas alla haft en bra dag

Måndag

Kategori: Allmänt

Började dagen med att köra ett cardio pass på crosstrainern. Va vädligt segt att ta sig iväg men när jag väl kom dit och hade stått där ett tag kändes de rätt så bra. Tog 20minuter innan smärtan i ryggen släppte helt, så körde 10minuter utan smärta och de va väldigt skönt kan jag säga. Hade hoppas på att slippa smärtan ett tag i alla fall men den kom tillbaka lika fort igen. Tog mig igenom dagen ändå i alla fall.
 
 
 
Frukost efter passet
 
Efter träningen så åkte jag till skolan och vi hade bara en lektion idag som vanligt ;-) Ett tag till i alla fall och tur är nog de, för jag hade inte klarat en heldag med min rygg. :-(
Vi började med att kolla på film om olika ångest och sen fick vi jobba lite med de. 
 
 
När jag slutat åkte jag direkt hem och hann träffa sambon lite innan han skulle åka och jobba. Så hann kramas lite :-) 
 
Har inte gjort så mycket resten av dagen. Blev inte riktigt som planerat. Men lite mat och så har jag fått i mig och de har blivit lite sömn och lite titt på OS så klart.
 
 
 
Dagens mat, lasagne till lunch och italiensk korvgryta till middag. Gott :-)
 
Nu är sambon hemma och jag ska plåga han lite med att kolla på gardiner, hihi
 
Hoppas ni haft en bra dag!
 
 
 
 
 

Lugn Söndag

Kategori: Allmänt

Idag har de varit en lugn dag. Jag har mest bara legat i soffan har planerat lite inför veckan och ska fortsätta planera lite till och så ska de även göras iordning inför morgondagen, då jag är tillbaka i skolan igen efter förkylningen och jag hoppas att min rygg pallar de. 
Är bara lite snorig och hostig nu så tänkte träna lite lugnt imorgon också. Ska bli skönt och roligt även om jag kanske inte tycker de när klockan ringer 05.56 imorgon bitti, men de är bara att pallra sig upp. Jag vet ju att de är värt de bara man tar sig iväg. 
 
Har kollat lite på os idag när jag legat på soffan också. Hellner tog ju OS silver! :-) Så två silver til Sverige än då länge. Hoppas på några medaljer till, till Sverige.
 
Till middag blev de rester från igår så de blev inbakadfläskfile med sallad. Väldigt gott. :-)
 
 
Tycker att dagen har gått rätt så långsam idag men skönt också. Vill att klockan ska bli 22 för då ska vi mysa ner oss i soffan både min sambo och jag och de blir säkert minst en katt i soffan också då som vill vara med och mysa. Men än så är de någon timme kvar men ska hinna planera och göra iordning inför imorgon innan också. 
Ska väl kanske ta tag i de så de blir gjort så kanske tiden går lite fortare också.
 
Hoppas ni haft en bra söndag!

Middag med svärföräldrarna

Kategori: Allmänt

Igår hade vi bjudit hit svärföräldrarna på middag. De va jättetrevligt men jag va nervös innan. Har aldrig bjudit någon på middag förut. Dom få gångerna jag lagade mat, när jag bodde hos mina föräldrar va inte många gånger och då kunde jag fråga mamma hundra frågor om de behövdes och hon kunde kolla till maten och så. Alla gånger jag lagat mat till mig och Fredrik har de känts lite som att de inte gjort jätte mycket om jag skulle ha misslyckats lite men igår hade vi ju svärföräldrarna på middag och jag va nervös att köttet inte skulle blir bra eller att efterrätten inte skulle bli bra, men alla verkade nöjda efteråt i alla fall :-)
 
Till förrätt gjorde vi de enkelt och tog oskalade räkor och hade vitlökssås till och rostat bröd.
 
Varmrätt: Inbakadfläskfile med svampstuvning eller vitlöks ost hade gjort två för jag tycker inte om svamt till de hade vi sallad och klyftpotatis. 
 
Efterrätt: Chockladpastej med hallon cuddy tror ja de hette minns inte riktigt nu. Efterrätten blev inte riktigt som jag hade hoppats på men den blev god i alla fall. 
 
Alla va nöjda och även jag va  rätt nöjd. De va trevligt och gott. 
Vi kollade på melodifestivalen och pratade lite efter middagen. Jag har inte sett de på flera år och tyckte låtarna inte va speciellt bra men någon va väl okej i alla fall. 
 
Älsklingen va duktig och dukade och fixade med de medans jag lagade maten. 
Han hjälpte även till lite med maten. Han fick skala och dela potatisen och så,
meen tyckte jag de va bäst om jag fick vara i köket själv så han blev utskickad fast han ville hjälpa till ;-)
 
 
 
Eftertätten:-)
 
 
 
God och Trevlig Lördag kväll hade jag. 
 
Hoppas ni hade de lika bra som mig!

Lördag förmiddag

Kategori: Allmänt

Lördag idag och förutom att hjärtat är hemma så känns inte som så mycket skillnad jämfört med tidigare dagar den här veckan eftersom att jag varit hemma i förkylning och rygg ont. Men får njuta av att vara hemma några idag ch imorgon i alla fall innan de är dags att gå till skolan igen på måndag om jag är hel då. Som de är nu så är ryggen inte alls bra. 
 
Idag ska vi i alla fall iväg och stor handla. Vi ska handla för resten av månaden. De skulle egentligen ha gjorts förra helgen men då hade vi ju fullt upp så de blev handling för en vecka då bara och så blir resten idag. Satt igår och planerade för resten av månaden. Inte roligaste fredagskvällen men de är ju något som måste göras också. Rätt skönt ändå att haplanerat för en hel månad, så man slipper fundera varje vecka eller varje dag vad man ska äta. Nu behöver jag bara öppna permen och kolla vad vi ska äta och laga till de. 
 
 
 
Blev lite vin och en grogg, när jag satt och planerade också. Fredag så får man ju lyxa till de lite. Vi lyxade till de med lite tacos också. Gott va de :-)
 
 
Fick inte så mycket hjälp av min sambo med planeringen men han gav i alla fall trevligt sällskap. :-)
 
Ska kolla igenom matlistan engång till och kolla så jag inte glömt bort att skriva upp nå och sen göra mig klar, så vi kan åka. Ikväll ska vi bjuda svärpäronen på middag också. Ska bli trevligt :-)
 
Hoppas ni får en trevlig Lördag!

Ny månad - Februari

Kategori: Allmänt

Ny månad och de har hunnit gått några dagar av Februati också. Början har både vart bra och dålig. 
 
För mig började Februari med att fira min födelsedag. Fyller år i slutet av Januari och iår va de mitt i veckan så fördelsedagsfirande fick bli helgen efter. Så första februari hade jag mina föräldrar, min ena bror, mormor och hennes gubbe här. Mamma hade gjort smörgåstårta och jag hade bakat. Så vi fikade och hade trevligt. Jag fick öppna lite presenter och så. På kvällen blev de mest bara lugnt. 
 
En bit av mammas supergoda smörgåstårta :-)
 
 
På söndagen så va vi på Clas Ohlsson och på Elgiganten och shoppade lite innan vi åkte vidare till Stockholm för att fira Sambon syster som fyllde 30år. Jag fick även träffa massa släktingar. Gick bättre än jag trott men va också lite jobbigt eftersom de va så mycket folk. Men som sagt de gick bra i alla fall. Trevligt va de också. Vi fick buffe och sen tårta och så blev de massa prat. 
Vi va hemma igen vid nio tiden och slappade då i soffan resten av kvällen innan de va dags att göra kväller.
 
 
Sen blev de måndag och ny vecka. Jag såg framemot att träna igen men veckan började väldigt dålig för mig. Måndag vaknade jag med världens ryggsmärtor och blev hemma från skolan va tillbaka i skolan på Tisdag men med hosta och halsont som blev värre på kvällen. Onsdag och torsdag har jag varit liggande. Igår började förkylningen bli bättre men inte ryggen. Hade varit ut en sväng och när jag kom in kändes de som att benen skulle vika sig för de gjorde så ont i ryggen, så jag va tvungen att lägga mig så fort jag kom in i hallen. Blev lite bättre efter att ha legat  en stund. 
 
Fick en rejäl sovmorgon idag fram till elva och hoppades på att ryggen skulle vara bättre men de va den inte. De va jobbigt att bara kliva upp, gå ner och tända i pannan och gå till soffan. På de lilla kändes de som att benen skulle vika sig på mig igen. Kom på att jag har ett bål stöd som låg i träningsväskan. De hjälper lite. Så ska jag vara uppe längre stunder så måste jag ha de. Förhoppningsvis blir ryggen bättre av att jag rör mig lite mer och jag tror att ryggen blivit så dålig för jag varit/är förkyld och har legat i två dagar. Så att röra sig lite då och då hoppas jag på att de hjälper lite mer. 
 
Förhoppningsvis är jag bättre på måndag och kan träna igen också. Vill träna nu. Men blir att vila i helgen nu och försöka bli frisk...
 
 
Hoppas eran månad börjat bättre och friskare än min!

Januari

Kategori: Gym

Inte skrivit här på ett tag men ska försöka bättra mig. Tänkte skriva lite om hur Januari gick.
 
Första Januari började ju jag och min sambo med "lågkalori diet". Jag gjorde ett matschema med 5:2 mat. Lunch och middag, recept som jag hittade på måbra.se. Mycket god mat och förutom omellet några gånger så har vi inte ätit samma mat två gånger på en månad förutom att vi ätit de vi ätit till middag har vi haft till lunch dagen efter oftast förutom på helgerna. 
Kosten har gått bra i alla fall och även om de många gånger har varit jobbigt med små portioner även om de legat på ca 400kcal. Vi har ätit mellan 250-425kcal per mål. Men v har tagit oss igenom vardagarna i alla fall. Helgerna har vi ökat på maten lite och låtit oss själva ta nå gott att dricka till maten och på kvällen men de har inte varit nå stora mängder. En helg blev de även lite chips, då vi va till en kompis på barinvigning. Min mage mådde inte så bra efteråt kan jag säga efter några veckor utan sådant. Men annars tycker jag att den här mpnaden har gått rätt så bra. Bara att kämpa vidare med maten nu. 
 
Här är lite av de vi ätit under månaden. :-)
 
Träningen har däremot gått sämre. En vecka gick rätt så bra i alla fall med morgon cardion som i Januari bestod av 20minuter på crosstrainern. Va skönt att starta dagen med de tre dagar i veckan men sen försvann min ork för ryggen började göra väldigt ont. Så träningen har inte alls gått som planerat. Blivit några cardiopass och något gympass i alla fall. Så jag får väl vara nöjd med de lilla. Bara att kämpa på och hoppas på att kroppen håller bättre.
 
Fick brev från Spine Center i Stockholm också och fick svara på några frågor om ryggen och smärtan, så nu är de bara att vänta och se om jag får komma dit. Skulle ju vara bra och jag hoppas på att jag får komma dit och kan få ett svar på vad de är för fel på min rygg. Skulle vara skönt att slippa ha ont ett tag i alla fall. 
 
Resultaten den här månaden då? Vad tror ni? 
Jag är inte jätte nöjd men de har hänt lite så jag får vara nöjd i alla fall. 
Vikten: -3,9kg
Midja: -3cm (mätt på den tjockaste delen)
ca -24cm på hela kroppen på alla ställen där jag mäter. Då är de lår, över bröst, bröst, under bröst, över mage, magen vid naveln, magen där de är tjockast, vader och rumpa. Kan ha glömt nå. Men jag mäter hellre på för många ställen än för nåra. Kroppen minskas ju på olika ställen. Så därför väljer jag att mäta så jag verkligen ser resultat. 
 
Har även tagit kort men dom kommer jag inte lägga upp ännu. Får se om de blir när jag nått min målvikt eller om de blir för varje 10kg. Har inte bestämt mig ännu.
 
Nu är de ny månad och nya möjligheter. Så bara att kämpa vidare. Har ju kommit några dagar in i Februari också, så tänkte skriva lite om dom här dagarna senare eller om de blir imorgon. 
 
Hur har de gått för er denna månad då?
Bra hoppas jag!
 
Kämpa på nu!