jennieahlund.blogg.se

INte så ofta

Kategori: Allmänt

Blir inte så ofta jag har tid att skriva här. Är väldigt mycke jobb just nu och kommer vara de fram till den 12/8 då jag jobbar sista passet. Har sammanlagt tre lediga dagar innan dess. Men bara två veckor kvar innan jag har 6dagar ledigt innan skolan börjar igen. Ska bli rätt skönt men ser inte fram emot skolan. Skulle hellre vara kvar och jobba där jag är nu. Men de går ju tyvärr inte. Så bara att stå ut med skolan ett år till. Sen får man se vad som händer. 
 
Träning blir de ingen alls pga att jag jobbar så mycket och sover för dåligt så jag har ingen ork i kroppen eller hividet när jag slutar jobba och måste ta alla chanser jag får till att vila. Men om två veckor ska jag försöka ta tag i de igen när jag slutat jobba. Skulle behöva träna nu också men de är svårt när orken inte finns. 
 
Har vart på Bollnäs Summer meet med bästa gänget också men tänkte skriva om de en annan dag när jag orkar. 
 
Tänkte ta och duscha nu och sen krypa ner i sängen och kolla på en film. 
 
Ha de bra!

Ett tag sen

Kategori: Allmänt

Oj, en vecka sen jag skrev nu. Blogga är nog inte min grej men försöker kanske ett tag till innan jag ger upp. 
 
Har egentligen inte hänt speciellt mycket den senaste veckan heller. Bara jobbat typ. Klev ju på förra Söndagen och Av i Söndags eftermiddag.Så gjorde 8pass då och va ledig igår. De skulle vara en lugn slapp dag tänkte jag eftersom att jag kliver på idag och ska jobba 10dagar i rad nu. Men de blev inte riktigt som jag tänkt mig. Åkte för att hälsa på Ammi och prata lite skit, vi åkte sedan ut till Håkan och Carina och tänkte hälsa på Carina för Håkan va med Kenta i Hudik för att försöka fixa Ammis bil och få hem den för den gick sönder natten till Söndag. När vi kom till Carina ringde hon och kollade hur de gick för dom men de va bara att skrota bilen. Så de va bara för oss att sätta oss i bilen och åka till Hudik. Blev bjuden på donken sen och sen åkte vi tillbaka till Carina och hann prata lite då. Blev ju en rätt rolig resa i alla fall men inge vila. Tur jag kan slappna av och ränsa tankarna lite när jag sitter och kör. 
 
Nu är de bara att se fram emot att jobba 10dagar i rad. Tur de bryts av lite med trevligheter på Lördag i alla fall. Då jag ska köra på kvällen/natten på Bollnäs Summer Meet och få umgås med bästa gänget. Men ska även jobba inom de så kommer  nog vara rätt så trött. Men de kommer bli jätte kul i alla fall. Har längtat ett år nu. Bästa jag gör varje sommar. Är tredje året jag kör nu. 
 
En av Carina och Håkans mysiga katter:-)
 
Nä, men ska väl kanske ta och börja göra mig iordning och sedan åka.
 
 
 
Ha de bra!

Tisdag

Kategori: Gym

Tisdag idag men har typ Onsdag i huvudet. Men men.. 
 
Igår va jag på gymmet första gången på flera veckor eller några i alla fall men känns som de va evigheter sedan jag va in där nu. Skulle träna med Anna men de drog ut på tiden för henne så innan hon hade kommit va jag nästan klar och va tvungen att åka eftersom att jag skulle iväg och jobba 12.30-21.00. 
 
Det kändes bra att vara på gymmet igen i alla fall och just nu känns det även som att motivationen finns. Hoppas på att den finns imorgon bitti när jag måste upp tidigt för att hinna träna också ;-)
 
Körde bröst och triceps igår och har träningsvärk i bröskmusklerna idag. Inte så värst mycket men känner av de och de är skönt att känna att man har någon muskel i alla fall. ;-) Tre övningar på varje muskel och 5repx5set. Borde egentligen köra högrepare men tycker de är så tråkigt och har inte riktigt motivation till de just nu så kör de jag tycker är kul. 
 
Efter gymmet blev de jobb som jag skrev tidigare och otroligt nog rätt tidig kväll. Somnade vid 23 tiden och minns inte när jag gjorde de senast.
 
Idag va klockan ställd på 06.00 för jag började 06.30. Sov hos en vän så då får jag sova lite längre. Sover jag hemma är klockan ställd på 05.00 *suck*. Men skönt att man har bra vänner som man får sova hos :-) Arbetspass 06.30-14.30 i alla fall och efter de blev de ett pass på gymmet. Idag blev de rygg och axlar. Roligaste dagen nästan. Blev 3 rygg övningar och 2 axelövningar skulle köra tre på axlarna också men den sista jag skulle köra brukar jag ibland kunna känna av handleden på och har redan ont i den så blev att skippa den. Ingen lust att riskera att skada den mer nu när de finns lite motivation till gymmet i alla fall. 
 
Löpningen är lite nerlagd just nu pga som jag skrev förra veckan att jag knappt klarar något utan natt få andnöd. Så måsta fundera på hur jag ska lösa de för att kunna andas hela passet. Funderar på snabba promenader och korta intervaller i den hastighet jag brukar kunna jogga en bit i till det börjar bli bättre. Bra kondition har jag aldrig haft och har max klarat av att jogga 2km i hela mitt liv tror jag. Fast de beror inte heller bara på konditionen utan på min anding också och delvis på att motivationen inte funnits. Men vill få bättre kondition och va på väg ett tag att få de men hände lite saker och de blev ett uppehåll på någon vecka som inte borde göra så jätte mycket och har inte gjort de tidigare men nu vill de sig inte alls. Så måste fundera lite mer på de...
 
Sitter hemma nu i alla fall och har nyss käkat och tänkte ta de lugnt resten av kvällen tror ja. Kolla på film eller nå bara,
 
Fanns tacopaj när jag kom hem. Så gott och jag älskar majs och hittade en burk så kunde inte låta bli + lite grill sås eller va de va och vitlökssås. Så gott.
 
Nä nu ska jag slappa och förbereda mig för imorgon kanske för de hämska benpasset,
 
hade bra!

Full rulle men...

Kategori: Allmänt

Full rulle nästan i alla fall dom här två dagarna men tyvärr utan träning. 
 
Igår spenderade jag dagen med mina tremänningar. Vi va och badade och solade lite innan fryslortarna som jag märkte att dom va ville hem. Så vi åkte hem till dom och de blev lite bus och prat där. Sen när jag skulle hem plockade jag upp Sara och vi åkte hem till mig för att jag skulle byta om och för att sedan bege oss vidare till Anna. Där vi åt pizza och drack lite öl och vin och pratade. Riktigt trevligt hade vi och jag gör gärna om de. 
 
Från stranden :-)
 
Sara och Anna :-)
 
Någon gång ibland är väl okej ;-) Men blir väldigt sällan för mig... 
 
 
Idag så sov jag rätt så länge, typ tills de va dags att bege sig mot jobbet. Jobbade 12.30 - 21.00 och träffade sen en av mina tremänningar som bor i närheten av där jag jobbar och va vaken och ute. Träffade även deras pappa som va på besök. Va och kollade katterna hos en vän också som är utomlands just nu. Riktigt avis. 
 
Nu sitter jag hemma och nyss kommit hem nästan och tänkte planera lite inför veckan. Imorgon blir det i alla fall ett pass på gymmet med Annan innan de blir eftermiddags pass på jobbet.
 
Ha de!
Hörs!

Torsdag och fredag

Kategori: Allmänt

Skrev inget igår men hände inte mycket heller. Sov till ett och sedan blev de rätt så lugnt ett tag. Tog mig ut för att försöka jogga igen men sket sig fortare än i tisdags. Efter bara hundra meter hade jag andnöd. Gick för att se om jag kunde få tillbaka andligen men va bara att ge upp när de kändes som huvudet skulle sprängas på mig. antagligen pga syre brist. Så gick hem igen. kroppen är nog för stressad just nu. :-(

Sara ringde sen efter vi ätit och frågade om jag ville följa med henne och barnen på berget då de va trivsel kväll. Klart jag ville de :-)

Va där och lyssnade på lite musik och umgicks innan de va dags att åka hem och bara slappa.




Idag klev jag upp vid tio och packade och åkte sedan för att få knät tejpad. Ni kan få se bild en annan dag och sedan vidare till mormor för att träffa henne en stund och hjälpa till med datorn. Åkte senare vidare mot jobbet för att jobba 14.00-22.00. :-)

Nu sitter jag hos en vän jag ska sova hos och ska snart lägga mig. Imorgon ska jag iväg och leka lite med mina tremeningar. blir nog lite bad och bus.

Hoppas alla har haft en bra dag!

Onsdag 10/7?

Kategori: Allmänt

Det är Onsdag idag va? Och den 10/7? Jo, jag tror de. Har knappt koll på dagarna längre. Är van att gå i skolan på vardagar och ha fasta tider där varje vecka och sedan vara ledig på helgerna. Men nu i sommar så är det ju inte riktigt så. Jag kan få jobba eftermiddag ibland och förmiddag ibland. Vara ledig på vardagar istället för helger och så. Så de är lite omställnig. Känner mig väldigt ofta vimsig på dagarna för jag inte har någon koll på vad de är för dag eller vad det är för datum. Man kanske har kommit in sig lite i det fram till skolan börjar igen. 
 
Idag har jag inte hunnit göra så mycket. Hade tänkt försöka ta mig ut och jogga på förmiddagen men hade ingen ork eller nå. Gjorde ett försök att resa mig ur sängen men blev kvar sittande framför datorn, vilket jag har lite dåligt samvete för. Sen va de ju försent att dra ut och jogga eller åka till gymmet, Va ju dags att åka mot jobbet nästan i alla fall. 
 
När jag vaknat till liv så åkte jag. Fast de blev donken först. Några Cheese burgare blev köpta i driven och sedan åkte jag till en vän som bara bor en bit ifrån där jag jobbar. Jag bor själv 45min bort från jobbet så har en bit att åka. Men min vän är utomlands vilket jag tycker är jätte fuskit. Va i alla fall dit och kollade till Katterna så att dom mår bra. Behövde få mysa lite med dom också även om de bara var en som var hemma när jag va där. 
 
Sen va de bara att åka vidare till jobbet och jobba 12.30-21.00... Trivs jätte bra där och ser nästan framemot att åka och jobba. :-)
 
Nu sitter jag hemma och tänker bara ta de lugnt resten av kvällen. Blir nog en film eller två och försöka sova. Imorgon är jag ledig igen. Vart ledig två dagar innan nu också. Så tänker nog ta sovmorgon och sedan försöka köra något pass kondition eller gym. Eller kanske blir båda. Hoppas på att vara piggare imorgon i alla fall. 
Mamma, Pappa och brorsan hade ätit pizza när jag kom hem och de fanns en bit kvar som jag inte kunde låta bli så nu har jag smält i mig en bit kebabpizza också. Ännu mer dåligt samvete.. Specielt när jag egentligen slutar äta kl.19.00. Men tar de en annan gång.
 
Dåligt samvete för vad jag ätiti och för att jag inte tränat. Inge bra. Måste bli skärpning på de nu!
 
 
Från när jag va på väg hem ikväll...
Pizza biten jag smälde i mig...
 
 
Hoppas ni haft en bra dag!
Hörs!

Inge bra pass

Kategori: Allmänt

Blev inte mycket till träning idag. Skulle försöka jogga men mina nya tights visade sig vara alldeles för stora för att jogga i, så de gick inge vidare. Jag gav upp och tog en genväg och gick resten av väg

en. va för jobbigt att jogga och hålla upp byxorna. Var väl ute i ca 15minuter i alla fall.
Tänkte göra ett nytt försök imorgon fast med andra byxor ;-)

Dom nya som är förstora får bli att ha i gymmet istället. :-)



Om mig....

Kategori: Om mig

Vad ska jag skriva om mig då? Finns inte så mycket att skriva egentligen.
 
Jag är en tjej på 21år som just nu pluggar Omvårdnad och har haft turen att hamna i en toppen klass. Jag har nu läst ett halv år och har ett år kvar innan jag är klar undersköterska. Nu under sommaren jobbar jag inom Socialpsykiatrin, så mycket mer om de kan jag inte säga. Inte läst så mycket om de i skolan men är glad att jag hamnade inom de. De är de jag är intresserad av och kommer välja inriktning till tredje terminen då vi får välja.
 
Min fritid spenderar jag gärna på Judomattan, i gymmet eller i löparskorna om jag är hel. Som jag tyvärr sällan är. Men mitt mål under sommaren är att försöka stärka kroppen i sommar för att minska skadorna till hösten då judon drar igång igen. Men tänkte skriva mer om de senare.. 
Tyvärr så har jag väldigt ofta ont i kroppen oftast är de, ryggen, knä och handled. Så träningen den senaste tiden har hamnat lite på sidan för min motivatoin sjunker lätt när jag inte kan köra något fullt ut. Men vill komma igång igen och har en del mål. Men skriver om målen senare som jag skrev tidigare.
 
Förutom att träna på min fritid umgås jag gärna med mina underbara vänner. Dom är inte många men dom är de bästa jag har i mitt liv. <3
 
Jag kör även en del på cruisingar och trivs som fisken i vattnet bakom ratten :-) Kör åt ett så jäkla härligt gäng också. 
Jag är med i ett Western gäng också som heter Peacemakers som åker runt på olika Country festivaler. Vi sätter upp ett läger där vi bor under festivalen och lagar mat över öppen eld och så showar vi. 
 
Här på bloggen kommer ni få följa mig mest i träningen. De är där jag har mina mål. Men även på cruisingar och med western gänget. En del i min vardag också. 
 
Vill ni veta mer så får ni fråga!
 
Ha de bra!

Gör ett försök!

Kategori: Allmänt

Hej!
 
Gjorde den här bloggen för några månader sedan man sen blev de aldrig att jag skrev nå mer på den. Tänkte nu göra ett försök att skriva igen. Får väl se hur de går. Tänkte i alla fall försöka göra ett försök med start imorgon.