jennieahlund.blogg.se

Magnetröntgen

Kategori: Allmänt

Som jag skrev igår och tidigare i veckan så va jag på magnetröntgen i hudik igår. Va jättenervös innan. Mest egentligen för att åka in i "tunneln" och ligga helt stilla. Men de gick bra. När jag kom dit fick jag först sitta och vänta vi va rätt tidiga dit också men sen när dom ropade in mig så fick jag först byta om. Fick ha en rock på mig och trosor och strumpor fick jag ha. Fick en ful mössa på mig och sen förklarade sköterskan hur de gick till. Jag ficl lägga mig och fick hörlurar och lyssna på radio i, för de låter väldigt mycket. De lät mycket även fast man hade hörlurarna på sig. 
 
Först tyckte jag de va lite obehagligt och jobbigt att åka in i den men efter en stund gick de rätt bra. Blundade nästan hela tiden. Kändes bäst så. Efter ett tag va de jobbigt att ligga still speciellt med högerarmen men de var bara att hålla sig still ändå. De gick ju bra i alla fall.  Fick åka lite fram och tillbaka i maskinen för den kunde inte ta hela ryggen på engång. 
 
Jag trodde de skulle vara mycke mer obehaligt än de var. Trodde lite iböjan att jag skulle få panik också. HUvudet satt ju även fast. I någonställning. Men efter bara en stund kunde jag slappna av. 
 
Nu är det bara att hoppas på att dom kan hitta felet nu också. Skulle ju vara skönt att få ett svar. Skulle få svar m tidigast en vecka tio dagar sa sköterskan. Så bara att vänta på att min läkare ska ringa nu då. Så får man se vad som händer sen då...
 
 
När vi va klar där så blev de en tur på stan för att köpa jeans till både mig  och Fredrik. Va lättare för honom än för mig att hitta. De mesta var för litet för mig. Måste ta tag i de här nu.. F***n.....
Blev en lång men okej dag. När vi kom hem blev de mys framför tvn bara med katterna.
 
Hoppas ni hade en bra Torsdag och har en bra Fredag.

God morgon/God förmiddag?

Kategori: Allmänt

Ja, god morgon eller god för middag vilket ni vill. Vissa klev säkert upp tidigt imorse och andra nyss klivit upp eller sover fortfarande. Jag vaknade stax innan åtta även om jag hade ställt klockan tidigare men känner att jag behöver sömnen nu.
Hade lite lättare att somna igår i alla fall även fast F låg och snarka. Drog igång lite avslappning och när den andra började så somnade jag men vaknade nästan i panik några gånger när jag hörde att något lät men de va bara mobilen som lät för jag lyssnar via den på spotify. Så när jag fattade vad de va slocknade jag lika fort igen. Klockan va nog till och med före tolv innan jag somnade igår och de va skönt. Första gången denna vecka tror jag i alla fall. Förstår inte att jag ska ha så svårt att sova. Mycket beror nog på smärtan. Gnäller mycket om de nu jag vet. Men ni väljer själva om ni läser detta eller inte. Skönt att få skriva av sig här också på ett sett och få ur mig lite och sen kunna vara trevligare mot de omkring mig. 
 
Min underbara pojkvän får ju stå ut med väldigt mycket och jag tycker egentligen synd om honom men de är svårt att inte gnälla när man har ont också. 
 
Som jag skrev igår så har jag ingen skola idag för jag ska på MR. Nervositen börjar komma nu också inför de men risken är att jag blir ännu mer nervös när vi börjar åka uppåt. Är väldigt glad att Fredrik följer med mig upp så jag slipper åka själv. Annars hade nog en vän följt  med men de känns tryggare att ha den man älskar med sig. 
Vi ska även passa på att shoppa lite när vi är där uppe även om vi har dom affärena här så ska vi på HM och Dressman där och kolla på kläder inför helgen då vi ska upp till Sundsvall på 60års fest. 
Jag ska ha ett par nya svarta jeans för mina är för småa för jag blivit för tjock :-( Har väldigt svårt att ta tag i något just nu men vikt och kost och allt. Tänkte skriva mer om de sen.. Men måste ta tag i de snart.. 
F ska också ha nya jeans men han behöver storleken mindre, han är mycket duktigare än mig. Han kör 5;2 och de går bra för honom.
Provade ett tag jag också men klarade inte fasta dagarna så bra och har ju även kört 16h men de gick inte längre när jag började med muskelavslappnande och inflammatoriska tabletterna. Så måste försöka att äta bra ändå. Men svårt nu. Mer om de sen..
 
Blåser som bara den ute också. Kallt inne. Eldar men tycker de inte blir någn skillnad även fast de stod 17.7 i vardagsrummet när jag klev upp och 20.4 nu så tycker jag ändå de är kallt. Men jag är en fryslort också ;-)
 
Borde plugga men tror nervositen tar över. Ska snart hoppa in i dushen också och sen börjar de nog bli dags för att fixa lite lunch tills hjärtat kommer hem. Sen vid halv ett så åker vi uppåt. Ska vara där två. 
 
Fick lite sällskap av Cassi här i soffan också. Mysigt. Pigge ligger och sover i sängen tror ja. Go pluttarna :-)
 
Cassi :-)
 
Nä, försöka ta tag i något nu i alla fall.
 
Ha en bra dag alla där ute!

Greys

Kategori: Allmänt

Skickade upp älsklingen i sängen för att jag skulle få lugn och ro när jag skulle kolla på Grey's anataomy men så märker jag att jag har redan sett avsnittet. Trodde jag inte hade de men tydligen hade jag gjort de. Jag som såg framamot att se ett nytt avsnitt och väntat. Ibland är de inge bra att sitta och leta och kolla på serier via internet när dom går på tvn. Men men... Bara att vänta tills nästa vecka då. För då borde jag inte ha sätt de..
 
Å jag skickade inte riktigt upp honom men han ska ju upp fem imorgon bitti så han behhöver komma i säng i tid som även jag borde göra på vardagarna även om det är väldigt svårt. Måste försöka skärpa mig med de. 
 
Ikväll gör det inte så mycket egentligen för jag ska inte till skolan imorgon. Skulle haft en lektion imorgon men eftersom att jag ska till hudik på MR så blev de inte så. Skulle bara hinna vara med ca 45min och sen åka igen känns lite onödigt och de höll läraren med om när de är 1,5h eller 2h lektion minns inte riktigt. Skulle vara tvungen att åka till Fredrik igen för att han ska följa med och vi ska åka hans bil. 
 
Men på fredag är jag i skolan igen men önskar just nu att jag va ledig då men bara att bita ihop och åka. Hoppas på att smärtan inte blir så mycket värre också. Jag klarar inte mycket mer smärta just. Har kort dag då också 8.00-10.40 så de är skönt i alla fall. 
 
Har lite mysigt när jag sitter här och kollar på avsnittet jag redan sett också. Cassi ligger bredvid och myser med mig. Båda låg på mig ett tag tills jag var tvungen att resa på mig, då blev de lite sura och Pigge gick men Cassi la sig bredvid i soffan. Hon har blivit så gosig den senaste tiden. Förut stack hon direkt man försökte lägga henne på magen. Man fick klappa henne om hon lagt sig men mer va de typ inte. Man kunde ibland hålla i henne en kort stund. Nu är hon så mysig och kommer och lägger sig bredvid henne eller lägger sig på magen eller benen om man ligger i soffan. Extra mysigt när båda ligger på magen eller benen och myser med en samtidigt. Händer ine så ofta för de är rätt duktiga på att retas med varandra men de är mysigt de stunder den händer :-)
 
Men ska avsluta detta inlägg nu. Greys är snart slut och då ska jag göra ig iordning och gå och krypa ner i sängen bredvid älsklingen och på värmedynan och försöka att inte gruva mig allt för mycket inför imorgon.
 
God natt och sov gott!

Förflyttningsteknik

Kategori: Allmänt

Har njutit några dagar av att knappt ha någon smärta men igår började den komma tillbaka och imorse när jag vaknade så gjorde de riktigt ont igen. De är nästan värre att få tillbaka smärtan efter att ha vart nästan smärtfri än att gå och har fruktansvärt ont hela tiden. De är ju väldigt skönt att slippa smärtan men har jag den hela tiden vänjer man sig. När jag vart nestintill smärtfri i några dagar känns de som någon ger mig en rejäl smäll när smärtan kommer tillbaka. Det är jätte jobbigt. 
På grund av smärtan har jag inte vart på speciellt bra humör idag heller och de är rätt ofta jag är på dåligt humör nu. Men de finns ingen ork på grund av denna jävla smärtan. Men imorgon ska jag på magnetröntgen (MR) så hoppas dom hittar felet då. Får antagligen inte veta nå på engång. Får säkert vänta någon vecka på svar men då har jag i alla fall fått gjort en och de är kanske på g att dom hittar felet på mig. 
 
Har ändå vart i skolan hela dagen idag och kom upp i tid imorse ;-) Älsklingen ringde och kollade så jag va vaken för säkerhetsskull och de kankse va tur jag vet inte. Skönt att få höra hans röst på morgonen i alla fall även om jag sov hemma inatt och inte hos honom.  
 
Började skoldagen med förflyttningsteknik i alla fall 8,00-12,00. Inte speciellt roligt och heller inte speciellt bra för min rygg. Dessutom tål jag inte riktigt en av dom som har förflyttningsteknik med oss heller. Låter sur icg grinig hela tiden tycker jag. Höll mig lite på sidan om men gjorde ändå de vi skulle göra, även om de gjorde riktigt ont i vissa lägen. Surkärringen verkade inte förstå att jag har så ont som jag har... -.-
 
 
När den slutade så blev de en tur till Dollar och Jysk för att handla lite på vägen tillbaka till skolan svängde jag in på McDonalds och köpte lunch. Borde inte ha gjort men vart så sugen på en burgare därifrån länge nu så gjorde de i alla fall. Annars hade de inte blivit någon lunch.
Sista lektionen som egentligen är tandvård på Onsdagar hade vi istället psykiatri och fick sluta en timme tidigare, vilket va väldigt skönt. Hade en utvärdering om ett grupparbete med en annan klass bara och sen fick vi sluta.
 
Åkte hem till älslingen som varje Onsdag och sen har de inte blivit så mycket gjort. Tvättat en maskin och lagat mat sen sutit här. 
 
Gjort iordning Vård- och omsorgsarbete 2 boken med flikar för att lättare kunna plugga på provet som vi har nästa vecka, 
 
 
 
Ska även senare eller imorgon lägga in mp3filer i mobilen där texterna i boken läs upp. Så kan jag lyssna på de i bilen och så. Så kanske man lär sig något.
 
Ska ta och göra älsklingen lite sällskap framför tvn eller om jag ska hoppa in i duschen för klockan 21.00 börjar de jag ska se. Skulle vara skönt att vara klar då och sen bara kunna krypa ner i sängen när jag kollat klart.
 
Ha de bra!
 

Tisdag

Kategori: Allmänt

Tisdag idag va? Känner mig lite förvirrad vet inte om de beror på att vi hade hemstudier igår och att vi fick välja plats att jobba på nu på förmiddagen. Vet så mycket att jag börjar 13.00 på skolan i alla fall för jag tänker fuska och hoppa över friskvården idag. 
 
Ställde klockan på sex imorse för jag tänkte att jag skulle komma igång med att äta frukost på mornarna och hinna äta mellis innan lunchen, men tror ni jag lyckades kliva upp? Nä, vaknade vid halv nio idag med. Blir så besviken på mig själv. 
Haft svårt att sova dom senaste nätterna också vet inte varför om det beror på att jag kliver upp för sent på dagarna eller om de beror på nå annat. Att jag mest sitter kanske? Troligtvis men finns inte så mycket motivation till nånting just nu. Vet inte varför. Imorgon måste jag upp senast halv sju för att hinna i tid till skolan. Ska ha förflyttningsteknik som börjar åtta. Tror jag får be Fredrik att ringa och väcka mig. 
 
Får se om de blir någon träning idag eller inte. Tror jag ska åka hem direkt och försöka plocka lite på rummet istället så blir mamma lite glad när hon kommer hem från Stockholm. Hon och pappa åker idag och kommer hem på Torsdag. De ska se Orups julshow. Lite avis faktiskt. 
 
Borde plugga istället för att skriva här, så får väl försöka göra de då. Ska snart ta och käka lunch och sen åka, så hinner jag svänga in hos mormor och lämna mammas present också. Jag är inte hemma när hon ska firas och hon slutar sent när hon fyller år. Vi har köpt en gemensam hela familjen också så därför kan jag inte ge henne den tidigare. Så då får mormor ta den och då är de heller ingen risk att hon ser den och kan gå och vara nyfiken ;-) hihi.
Blir nog en sväng in på dollar också innan jag börjar om jag hinner. 
 
Nä, ska väl försöka få ner några rader i alla fall.
 
Ha de bra!

Hemstudier

Kategori: Min resa till målet...

Skönt att börja veckan med lite sovmorgon och hemstudier. 
 
Anledningen till att vi har hemstudier idag beror på att lärarna har verksamhetsplanering. Fast kanske inte ska säga vi heller. För vissa i min klass har  ändå skola för de är förflyttningsteknik idag också men jag har min på Onsdag förmiddag så därför är det hemstudier för mig. Väldigt skönt tycker jag fast lite svårt att komma igång pga huvudvärk. Skulle vilja lägga mig och sova en stund til egentligen men måste försöka få något gjort i alla fall.
 
 
 
 
Har kommit så långt att jag har tagit fram böckerna i alla fall och ska efter de här inlägget ta och börja med något av dom. Blir nog att börja med den uppgift som egentligen skulle ha varit inne och sen ta den uppgift som ska vara inne denna vecka så får jag ta den stora uppgiften sen som vi har till 11december på oss att jobba med. 
 
Ska även ta och betala lite räkningar sen men såg att en ligger kvar hemma, så får ta de en annan dag. Har ju till den sista på mig i alla fall. 
 
Hade tänkt kliva upp i vanlig tid idag men vaknade inte riktigt av klockan eller om jag inte riktigt brydde mig. Vet att jag knäppte av färsta larmet i alla fall. Men beror nog på att jag har hemstudier så spelade inte så stor roll. Vaknade halv nio i alla fall. 
 
Började dagen med en celsius och goodlife bar. Orkade inte koka nå ägg. Tände brasan och har kört igång en maskin tvätt. Sitter just nu men en kopp gtönt te och ska ta tag i pluggandet. Förhoppninsvis får jag lite sällskap av katterna sen också. Skulle ju vara mysigt.
 
Nä, måste komma igång lite innan det är dags att börja med lunchen.
 
 
 
Ha det bra!

V.48 - Mål

Kategori: Min resa till målet...

Den här veckan har jag egentligen inga speciella mål. 
 
Ska försöka ta mig upp i tid på mornarna och hinna äta frukost innan jag ska åka.
2konditionspass vill jag ta mig igenom.
 
Och självklart vill jag försöka hålla kosten så de inte blir mer plus utan minus på vågen. 
 
Mer än så har jag inte denna vecka. Känns som de är bättre att ta små mål vecka för vecka nu och försöka komma igång med alls och sen dra igång på allvar efter jul. 
 
Har redan börjat planera för våren 2014 också. Har ett mål fram till nyår nu att gå ner under en vis kilo. Sen dra igång på allvar 1Januari. Kommer bli tufft nästa år men samtdigt är de här något jag vill. Så det är bara att kämpa på. 
 
 
Vad har ni för mål denna vecka?

V.47 - Utvärdering

Kategori: Kondition

Blev inte så mycke skrivet här förra veckan och de beror mest på att jag hade fruktansvärt ont och orkade inte göra något. Försökte hela tiden bara hitta någon ställning att stå, sitta eller ligga i som de inte gjorde så ont i och de gick inte så bra. Natten till Torsdagen sov jag knappt heller. Vaknade flera gånger trotts att jag sov på värmedynan. 
 
Veckan va inte så bra heller. Tränade en dag och de va på måndagen. Tog mig då igenom 20min på löpbandet med variation av jogga och gå. Lite besviken på mig själv att jag inte tog mig iväg fler gånger men när smärtan tar över är de svårt. I måndags märkte jag ändå att smärtan försvann när jag blev riktigt varm men efteråt fick jag världens huvudvärk och de beror nog både på att smärtan kom tillbaka men att de blev värre för att jag spänt skuldrorna, axlarna och nacken när jag sprang och inte stretchat ut dom när ja va klar. Måste komma ihåg att prova göra de nästa gång.
 
Kosten funkade inte heler förra veckan. Har alldeles för dålig karaktär nu när det gäller de. Blev alldeles för många smörgåsar och de blev även en kebabrulle. Besviken på mig själv.
 
Vågen visade plus. Hade både ätit och druckit när jag ställde mig på den men de va för mycke plus för de. Så de är jag också besviken på men måste vara mest vätska eller nå för midjan va den samma så de är ju bra i alla fall. 
 
Va i skolan varje dag förra veckan och de är ju ett plus även om de var väldigt plågande kan jag lova. Ville stanna hemma flera gånger men tvingade mig dit. Försov mig endast en dag också, så det går framåt med att kliva upp på mornarna. Nästa steg blir att komma upp så jag hinner äta frukost innan jag åker också. 
 
Inte speciellt nöjd med veckan. Men kan bara klandra mig själv. Får se till att nästa blir bättre istället.. Bara att kämpa vidare.
 
Hoppas ni haft en bättre vecka!

20 November

Kategori: Kost

Då var Onsdagen snart över och de är bara 1,5dag kvar innan helg. Skönt. Ser framemot en lugn helg. 
 
Idag blev de heller ingen träning. Glömde träningskläderna "hemma" och hade ingen lust att sitta och åka 6mil extra för att hämta träningskläder. Sen har jag väldigt ont idag. Använde värme ThermaCare värmeonslag idag både den för svanken som jag flyttade lite upp och ner beroende på vart smärtan va som värst och så hade jag den fär nacken/axlarna. Tyckte inte de gav så mycket värme. Men Matilda tyckte det va väldigt skönt att lägga händerna på dom och hon tyckte dom va varma. 
 
Sov på värmedynan inatt också. Utan den hade jag nog inte fått så mycket sömn för de gjorde även väldigt ont igår kväll. Den gjorde nog även att jag hade mindre smärta imorse när jag vaknade. 
 
Kosten har fungerat bättre idag i alla fall, förutom lite för mycke mellis men men. Kan bara klandra mig själv för jag fuskar.
Frukost; 1hårdbröd smörgås med skinka, ost och senap.
Lunch; Schnitzel, sås, tomat, gurka och majs.
Mellis: 1 Goodlife bar och 8 finn crisp med smör och ost. För många!
Middag; Kyckling och wokgrönsaker.
Blev sen middag och jag blev proppmätt så blir nog inget kvällsmål men allt kan ju ändras. 
 
 
Blev även en matlåda till älskligen så han blev ju glad. :-)
 
Idag på skolan så hade vi tandvård och fick se nå rätt så intressant. Vi kollade lite på hur mycket socker de vanliga livsmedlen vi äter. De är ju rätt mycket socker man får i sig även om man inte riktigt tror de. 
 
 
Man ska nog börja bli ännu mer noga och kolla på vad man äter och vad de egentligen innehåller.
 
Har blivit en lugn kväll och ingenting blev riktigt som jag tänkt mig. Skulle blunda en stund men slockande och vaknade inte av klockan. Så jag sov 2,5timme och därav den sena middagen. Tänkte att jag skulle blunda lite och sen göra mat och duscha och så men så blev de ju inte eftersom jag somnade. Har fortfarande inte tagit mig in i duschen heller, även om jag skulle behöva en varm dusch just nu. Blir väl snart,
 
Fredrik ringde och sa att han blir sen också. Suck, jag som trodde han snart va hemma och så ringer han och säger att han blir sen. Hoppas de inte blir så mycket sent. Han sa att han skulle vara hemma senast 23 men man vet ju aldrig.. Skulle helst velat att han va hemma nyss och kramades lite. Saknar honom  mycket nu och vill kramas. Men de är som det är. Bara att vänja sig antar jag. 
 
Blir nog liggande en stund till innan jag tar mig till duschen. Väldigt ont just nu. Hoppas på att de gått över lite tills imorgon så jag tar mig igenom skolan. Kort dag imorgon 8-12. Men länge de när man har ont. Blir att sova på värmedynan inatt igen. Funderar på om jag skulle köpa en madrass värmare också. Fast Fredrik gäller på att de blir varmt bara jag har värmedynan så får väl se. Kanske blir bättre när det blir kallare ute. Då kanske han fryser också. 
 
Smärtan blir värre för de har börjat bli kallare ute också. Idag har de ju vart minus grader hela dagen. Snart kommer väl snön också. Vill inte ha den. Enda fördelen med den är att de blir ljusare ute men annars hatar jag snön.
 
Nä, ska försöka hitta nå bra läge att ligga i och försöka slappna av en stund och sen försöka ta mig till duschen och hoppas på att tiden går fort till älskling kommer hem.
 
Hoppas alla haft en bra dag!
 

Ingen bra början på veckan...

Kategori: Kondition

Skriver inge om målen denna vecka. Valt att inte riktigt ha några denna vecka. Målen från förra veckan sitter väl lite i fortfarande men samtidigt inte. Orken har gått lite ur mig på grund av att jag hade väldigt mycke smärta i helgen och så. Så därav har jag valt att inte ha några mål denna vecka mer än att typ ta mig igenom veckan. 
 
Igår fick jag äntligen mitt gymkort och jag gav mig iväg och tränade direkt. Körde 20minuter joggning/gång på löpbandet. Kändes bra förutom att jag fick väldigt ont i fötterna. Får de alltid när jag ska springa på löpbandet. Förstår inte varför. Måste spinga annorlunda på bandet än när jag springer ute. Glad att jag tog mig iväg i alla fall.
 
 
 
 
Men kosten funkade inte alls igår. Blev ett stort glas oboy och alldeles för många smörgåsar :-/ Hade smått ångest på kvällen men kan inte klandra någon annan än mig själv.
 
Idag däremot blev de ingen träning. Skulle träna men av vissa anledningar blev de inte så. KÄnns lite sådär men de va nog ändå ett bra val för jag hade ork till annat som handlar om att börja få ordning lite i vissa saker i livet och denna gång skolan med papper och så. Fick iordning på det i alla fall.
 
Kosten har väl vart sådär idag också.
Frukost: 1 Drickyoghurt (yoggi), 1 fralla med ost och skinka, 1 kaffe.
Lunch: 1 räkbaugette och vatten.
Mellis: 3korvar med bröd.
Middag: 1 schnitzel, majs och sås. 1 Goodlife bars. 1liter soda stream vatten med lime/citron läskblandning.
Fortfarande lite hungrig men ska försöka att låta bli att äta massa smörgåsar i alla fall. Blir max en ikväll.
 
 
 
Just nu sitter jag och kollar på fotboll men ska nog ta och hoppa in i duschen och sen kanske kolla på film eller om de blir fotboll. Är ju bara skit på tvn. Så får se vad jag tittar på sen. 
 
Just nu vill jag bara att klockan ska bli ca22.30 då älsklingen kommer hem. Fruktansvärt ont nu ockå. Nästan så att jag skulle kunna lägga mig för jag blir så trött av smärtan men vill vara vaken så jag hinner träffa älsklingen när han kommer hem.
 
Hoppas alla haft en bra dag!

Utvärdering v.46

Kategori: Min resa till målet...

Skrev ju en del om veckan i Torsdags och så mycket skilland blev de inte under slutet av veckan. 
 
Jag fuskade en hel del med maten och de blev inte alls någon frukost. Lunchen och middagen blev sådär. Lunchen hoppade jag helt över ibland. Så kosten är jag inte alls nöjd med och lika så med träningen.
 
Blev ingen träning alls. Tappat bort gymkortet som jag skrev tidigare, så därför blev de ingen träningen. Jag hade för ont för att våga chansa och gå ut också jogga också. 
 
Smärtan va hemsk förra veckan också. Va hemma två dagar på grund av den. Inte speciellt roligt men vad ska jag göra när jag har så ont så jag bara bill gråta? Jag vet i alla fall inte och jag håller på bli tokig på smärtan är så less på den och de gör bara ondare och ondare. Tur de inte är långt kvar innan jag ska på magnetröntgen nu i alla fall. Är ju nästa torsdag jag ska dit.
 
Vågen och midjemåttet stod ju på minus i alla fall och de är väl nästan de enda som va bra med veckan. 
 
Helgen blev lugn, va på middag hos svärpäronen på Lördag. God mat och trevligt sällskap. Fick träffa Fredrik syster också för första gången. Gick bättre än jag trodde. Va även och kollade på judotävlinig på lördagen. Va en evighet sedan jag var där sist. Va kul att träffa lite folk och träffa go gumman Thea och även de andra barnen. 
 
Ja, så sumeringen av målen och så är inte alls godkänt i alla fall. Tog mig inte uppp i tid en enda ag på gtund av smärtan heller. Så vi får väl se hur de blir den här veckan. Skriver mer om de sen..
 
Hoppas ni haft en bättre vecka!

Både bra och dålig vecka

Kategori: Min resa till målet...

Inte skrivit på några dagar nu men haft några väldigt jobbiga dagar. I Måndags blev de inge träning och heller inte i Tisdags eller igår. Mitt gymkort är ju borta tror jag skrev de i måndags men håller på fixar nytt nu. Väntar på de bara. Tur jag har en vän vars sambo är med i stryrelsen på gymet som kan fixa nytt så jag slipper vänta och möta upp någon där. Igår tänkte jag ut och jogga när jag kom hem men när jag klev ur bilen var de alldeles för kallt för mig och jag vågade inte riskera att få ondare då smärtan blir värre när det är kallt. 
 
När det gäller kosten så har de inte fungera så bra men har bestämt mig för att fortsätta äta kolhydrater, pasta och så fram tills det inte händer nå mer. Har inte följt kosten så bra den här veckan och frukost har de inte alls blivit knappt lunch och så heller. 
 
Men eftersom att jag börjat väga mig hemma hos Fredrik nu och inte är där imorgon så blev det vägning och mätning imorse istället. -1,2kg på vågen och -0,5cm runt midjan (Mäter på tjockaste delen). Så de är ju bra i alla fall.
 
Målen jag hade den här veckan flyttar jag fram till nästa vecka. Eftersom inget har fungerat den här veckan. Så det får bli så. Försovit mig varje dag den här veckan också. Inge bra alls. Så de blir också nästa veckas mål igen att ta mig upp i tid på mornarna men mer om de på Söndag. 
 
I Tisdags mådde jag inte alls bra och åkte istället för till skolan så åkte jag till älsklingen och satte mig där och pluggade och kollade på Greys hela dagen. Satt från nio på förmiddagen fram till halv nio på kvällen innan jag var klar medn en uppgift. EN... Och de va en lätt uppgift så de är ett bevis på att varken min hjärna eller kropp fungerade som det skulle. 
Igår var jag i skolan samtidigt som jag inte alls var här. Mådde inte bra men åkte i alla fall. Tog mig igenom dagen i alla fall. 
Men mår inge bra. Min min rygg och nacke plågar mig så in i helvete. Provade att vara utan tablletter under en tid men vet inte riktigt om de blev bättre eller sämre. Har i alla fall börjat äta dom igen. Fredrik sa i alla fall att de va en rejäl värme skillnad på min rygg nere i svanken speciellt och de tyder oftast på inflammation så jag vet inte ja. Sist jag hade så, sa ju läkaren att de inte va inflammation men de beror väl på något i alla fall. Får se om det blir någon skillnad nu, när jag äter tabletterna igen. Även om jag inte tycker om att äta dom. Ska hämta ut mer idag också. 
 
Sitter just nu i skolan och väntar på att nästa lektion ska börja. Helst vill jag bara hem och lägga mig nu men slutar tolv så är inte så länge kvar i alla fall och de är skönt. 
 
Ska förflytta mig in tillbaka till klassrummet nu och vänta. 10min kvar till lektionen börjat bara.
 
Hoppas alla har en bra dag!

V.46

Kategori: Min resa till målet...

Vad har jag för mål denna vecka då?
 
Min tanke denna vecka är att kosten ska bli lite bättre och att jag ska försöka lägga till frukost varje dag. De kommer bli svårt men mitt mål är även att ta mig upp i tid till skolan och de innebär även att jag ska hinna äta frukost utan stress. Kommer bli svårt för jag har svårt att äta på morgonen men bara jag kommer in i det blir det nog lättare. De måste bli en vana. 
 
När det gäller träningen så ska jag försöka köra 3konitionspass. Troligtvis blir de jogga utomhus för som det ser ut nu har jag inget gymkort för jag har slarvat bort det. Har pratat med en som ska hjälpa mig fixa ett nytt då gymmet jag går på inte är bemanat jämt utan typ bara engång i månaden. Men än så länge går de ju att köra utomhus så länge de inte regnar. Lite halt ute men man får ta de försiktigt. 
 
Målet är fortfarande att klara 2km först utan att gå och utan att känna mig allt för död efteråt. 
 
Nu ska jag vila en stund och sen försöka ta mig ut.
 

Utvärdering v.45

Kategori: Min resa till målet...

Skulle ha skrivit de här igår men mådde inte alls bra på grund av att jag var så trött och hade onte, så det får bli idag istället.
 
Veckan var inte den bästa när de gällde träning. Måndagen hade jag ju nästan nackspärr så jag vågade inte träna för de gjorde för ont. Tisdagen var jag ju med på Friskvården då vi körde boxrcise och efter de kunde jag ju knappt gå och hade ont på grund av träningsvärken och den vanliga värken att jag knappt kunde gå. Låren kramapade ibland och jag kunde knappt sätta mig eller resa mig för jag hade så ont. 
 
Träningsvärk botas bäst av träning sägs de ju men när man knappt tar sig fram för de gör så ont är det svårt. 
 
När det gäller maten har det gått rätt så bra. Fuskade lite och år någon smörgås på kvällen ibland men annars hade gått rätt bra. Tackade till och med nej till McDonalds i Torsdags då familjen skulle äta de. Jag åt istället nå köttbitar vi hade hemma. 
 
Vågen visade -0.8 i fredags midjan va ungefär den samma. 
 
Är väl inte jätte nöjd med veckan men bättre än jag ändå trodde efter att ha sett resultatet på vågen.
Men bara att kämpa vidare nu och se till att den här veckan blir minst lika bra!
 
Hoppas eran vecka varit bra också!

Tänkt om

Kategori: Min resa till målet...

Vart mycket tankar dom senaste dagarna och så. Största målet är ju att gå ner i vikt men sen är de ju vårruset och tjejmilen.
 
Som jag skrivit också har jag tänkt flera gånger den här veckan att jag ska kliva upp och köra morgon kondition men inte kommit upp för jag haft svårt att somna på kvällen och för jag är så himla morgon trött, klart man blir de om man somnar för sent men i alla fall. Anledningen till att jag vill köra morgon kondition är för att man förbränner och kroppen kommer igång med förbränningen tidigt på dagen men också för att tror att jag kommer blir piggare och må bättre och att även smärtan kanske blir lite mindre om kroppen får röra på sig på morgonen och jag klarar mig bättre under dagen. Eftersom att jag har så svårt att somna på kvällarna, speciellt när jag sover hemma men jag är ju också så himla morgon trött så därför har jag tänkt om lite. Jag vill fortfarande köra morgon kondition men jag kommer inte göra de på engång.
Jag kommer istället att först försöka ta mig upp till skolan i tid och försöka somna i tid på kvällarna. När jag klarar de så kommer jag gå över till att prova köra något morgon pass ver vecka innan det blir fem dagar i veckan. Funderat mycket på de och de får bli så nu om jag ska kunna klara de till slut tror jag. Ska göra ett försök och ha det som mål också. 
 
Tänkte skriva om den här veckan imorgon hur den varit med träning och smärta och så. En liten utvärdering. Jag kommer också nu försöka att sätta något mål vecka för vecka. och se hur de går och gör utvärderingar vare Söndag hur det gått men ni kommer även få läsa lite om de under veckorna vad jag gör och tränar om jag inte tränar och även om de finns andra mål. Så så ser de ut nu och jag har funderat en hel del på det och de känns bra.
 
Ett litet steg i taget för att nå mina mål!

Träningsvärk from hell

Kategori: Kondition

Har världens träningsvärk i låren efter att ha kört 30min boxercise idag. Kände av det redan under passet. Trodde aldrig jag skulle ta mig igenom hela ett tag då de kändes som benen skulle försvinna på mig flera gånger efter vi gort några upp hopp och lite sparkar. Hade jag inte kört med läraren hade jag nog inte fortsatt lika hårt men svårt att inte göra de när någon puchar på en. 
De va riktigt skönt att köra slut på mig men just nu vet jag inte riktigt om de va värt de med tanke på smärtan i benen. Smärtan i rygg och nacke är som vanligt. Men benen är fruktansvära just nu. När jag kom hem så slägde jag mig i sängen och sen kunde ag knappt böja på benen för de gjorde så ont och fick ag benen i böjt läge gjorde de ont att sträcka ut dom och kändes som jag inte fick dom riktigt raka. Men värsta va och böja dom, då smärtan gick ner i knäna och ner i smalbenen och kändes typ som de gjorde ont i skelletet. 
 
Provade använda tens-apparaten för tt försöka lindra smärtan lite och lite bättre är det nu. Men gör fortfarande ont. Kan i alla fall böja på benen utan att de gör jätte ont och de är skönt. Hoppas på att de är ännu bättre imorgon och verkligen att det inte är sämre imorgon.
 
 
Min tanke va att jag skulle jogga imorse men de blev inte av då jag inte kunde somna igår och gjorde de svårt att vakna imorse. Klockan ställd på samma tid imorgon så får se om jag tar mig upp imorgon eller inte hoppas på e i alla fall.
 
Kosten går rätt bra. Blivit lite fusk med att äta bröd på kvällarna men på dagarna är de sallad istället för pasta, potatis och ris som gäller i alla all. Så nästa steg är att börja med riktig frukost för den har jag svårt med men e blir nästa steg och sen blir de att ändra på kvällarna. Så får se hur de går. Känns bra än så länge. Hoppas på att de visar sig på vågen och midjan också. 
 
Dagens lunch blev nå kyckling med sås och sallad som jag köpte på skolan för jag glömde ta med mig matlåda imorse.
 Middag blev korvstroganoff och sallad. Just ja frukosten blev en drick yoghurt,
Nu på kvällen blir de nog någon smörgås. 
 
Just nu väntar jag på att min kärlek ska ringa och sen äta och sova.
 
Ha de bra!

Måndag

Kategori: Allmänt

Tillbaka i skolan idag. Rätt lugn dag, skönt att börja med. Men de va nog bara idag de va så, imorgon är lärarna nog inte lika snälla. Men bara att bita ihop inte allt för många veckor till nästa lov som är jullov. Som jag ser framemot även om jag inte ser framemot att fira jul så mycket men de är väl okej. Vill helst bara att ett slapp lov då. Får se om jag kommer jobba nå då eller inte. Får se om jag ringer eller inte och kollar upp de. 
 
Vaknade imorse och hade ännu ondare i nacken så de blev ingen träning idag. Vaknade även med smärta i svanken igen. Funderade ett tag på att skippa skolan men bet ihop och åkte i alla fall trotts smärta. På väg till skolan så va jag in på apoteket och köpte ThermaCare som är värmeomslag. Köpte för svanken i Fredags men fanns även för nacken som jag va in och köpte imorse då. 
Använde båda idag. Blev riktigt varmt i alla fall på svanken, den som man skulle ha på nacken satte jag över axeln som jag har ont i och de blivit bättre nu i alla fall. Får se hur de känns imorgon. 
 
 
 
Just nu är målet att kliva upp och köra morgon jogg imorgon bitti om jag inte vaknar och har jätte ont. Men målet är i alla fall kliva upp och köra på imorgon bitti så jag hoppas på det bästa. Skulle vara skönt även om klockan är ställd på 05.20. Så får väl se om jag ens vaknar av klockan så tidigt eftersom jag har svårt att kliva upp ändå. Men jag ska lyckas.
 
Nu sitter jag och pratar med älsklingen i telefon och ska sen krypa ner i sängen och försöka sova så jag kommer upp i tid imorgon..
 
Sov gott!

Söndag

Kategori: Allmänt

Söndag och skola igen imorgon efter en veckas lov. Ett väldigt behövligt lov kan jag lova. Har ju inte kunnat göra så mycket på grund av smärtan i speciellt rygg och nacke men har fått vila i alla fall och hunnit umgåtts med min älskade Fredrik. De har känts väldigt bra.
Men att de är måndag imorgon och skola igen känns inge vidare alls just nu. Vill inte tillbaka till skolan just nu. Känns mest jobbigt och så är jag rädd att smärtan ska bli värre när jag sätter mig i skolbänken. Så idag är de söndags ångest för hela slanten, även in de vart en mysig dag med hjärtat.

Vaknade med nackspärr imorse också eller inte riktigt nackspärr men en väldigt stel nacke. Försökt minska smärtan en del men går lite upp och ner. hoppas på bättring tills imorgon.

Ligger just nu och kollar på bron och sen blir de nog mys och film.

Imorgon blir de ett försök att jogga igen om nacken är bättre.

Ha de bra!

Ingen träning

Kategori: Cruisingar

De blev ingen träning igår då jag inte mådde så bra och hade ont i nacken och axlar och på grund av de hade jag väldig huvudvärk så de blev ingen träning. Ska försöka ta tag i det till veckan. 
 
Vågen visade minus  0,5kg igår också och 0,5cm minus runt midjan. Så de kändes bra i alla fall. Vet inte om man kan lita på vågen så mycket men vi har köpt en ny nu som ska vara bättre. Men eftersom midjan minskat också så är de nog lite minus på vågen också. Till veckan blir det mer träning och förhoppningsvis mer minus på vågen och midjan också. 
 
Har Precis beställt en klänningen som jag ska ha som mål att kunna ha nästa sommar. En rockabilly klänning som jag kollat på några år nu men vart för snål men beställt den nu och ska ha den som mål att kunna ha på Bollnäs Summer Meet nästa år. Så triter motivationen är det bara att öppna garderoben och kolla på den. Så nu är det bara att kämpa på.
 
Varken igår eller idag har de hänt speciellt mycket. Vi var till Bollnäs igår och handlade lite och va på Max väldigt onyttigt men gott. Blev lite gott att dricka och äta på kvällen också. Idag har vi vart och tänt lite ljus men annars har vi bara varit hemma och tagit de lugnt. Blir lugnt resten av kvällen också. Blir lite god mat senare också och lite gott att dricka och så senare här hemma med älsklingen. 
Just nu sitter vi i olika rum vid en varsin dator men snart är det dags att börja med maten igen. 
 
Ska skriva lite och fundera på ett träningsprogram till veckan också. Som jag ska försöka klara med min smärta och hoppas på att den kanske minskar lite av träningen. Kanske minskar för stunden i alla fall.
 
Hoppas alla har en trevlig helg!