jennieahlund.blogg.se

Dag 10 - 17 + skola

Kategori: Allmänt

En vecka sedan jag skrev. Inte vart på så bra humör den senaste veckan och får inte träna så inte haft så mycket att skriva om och heller inte haft orken till de. 
 
Skrev ju tidigare att jag har haft väldigt ont i ryggen speciellt nere i svanken. Förra Onsdagen blev jag less och ringde till vårdcentralen och fick komma in direkt. Blev undersökt och läkaren trodde de kunde vara en inflammation i muskelfästet så han skrev ut muskelavslappnande, inflammatorisk och nå långvärkande alvedon till mig som jag ska äta och sa att jag skulle boka tid igen om 3-4veckor för att kolla om de blivit nå bättre. Har deinte blivit bättre då, så ska jag få remiss, så att jag får göra en mr (magnetröngen). Så vi får väl se. Än så länge tycker jag inte att de har blivit bättre. Finns inga lägen som gör att jag kan slappna av så mycket att smärtan försvinner. Så måste byte rätt ofta för att det inte ska göra allt för ont. De som ändå går någorlunda är väl att ligga men får vrida och vända mycke få också för att hitta ett någorlunda bra läge. Idag i skolan fick jag resa mig och sen skulle jag prova sätta mig på huk för att de brukar lätta smärtan en stund. Skulle luta mig mot stolen men tappadebalansen och stolen föll och även jag, vilket gjorde att de gjorde ännu ondare. Så de går inte speciellt bra för mig just nu.
 
Ja som jag skrev nu så va jag i skolan idag vilket betyder att praktiken är slut och jag sitter i skolbänken igen. Började i Måndags. Känns rätt okej men motivationen är inte på topp men beror nog på att smärtan tar bort mycke av min koncentration eftersom att jag inte kan sitta still för länge utan måste röra på mig ibland. Så då tappas koncentrationen lätt. Men får väl se hur de går. Lite intressantare ämnen nu än förra terminen nu i alla fall tycker ja.
 
 Träningen då? Som jag skrev i början av inlägget så får jag inte träna pga inflammationen inte så länge de gör ont i alla fall. Jag håller på bli galen känns de som. Lägger just nu märke till alla som är ute och går eller joggar, kollar på inlägg och läser bloggar där andra skriver om sin träning och jag känner bara att jag också vill men får inte. :-(
Hoppas på att detta går äver snart. Men skulle även vara bra om jag får åka på mr eftersom jag ändå haft ont i så många år även om de inte har vart lika illa som de är nu.
 
Vägen till målet går inte alls bra just nu. Bara gått upp i vikt. Förstår inte riktigt varför egentligen. Lite kanske. Men måste sätta mig och se över hur jag ska göra. Kan inte köra 16h fastan heller nu för jag mår illa av tabletterna jag äter och de känns väldigt jobbigt. Hade nog vart lättare annars. Men måste ta och se till att börja äta bättre frukost i alla fall nu när jag måste äta på morgon. Jag som har så svårt att äta på morgon. Måste äta mycke också för att illamåendet ska gå över. Men ska prova köpa nå active yoghurt eller nå som är bra för magen, då kanske jag inte behöver äta så mycket. Sen är jag hungrig nästan hela tiden vet inte vad de beror på heller. Om de är tabletterna eller nå annat. Men efter lunch skulle jag kunna äta vad som helst. 
Ska ta mig en funderar i alla fall och se vad jag kan göra och finna motivationen igen för den har dalat pga smärtan.
 
Ha de bra!

Dag 8 & 9

Kategori: Min resa till målet...

Blev inget skrivet igår. Sov till ca 12 och sen tog jag de bara lugnt fram tills de va dags att dra på praktiken och sen lägga sig när jag kom hem. Så hann inte med igår och orkade helt enkelt inte..
 
Idag har jag haft praktik och sen va jag ut till Ammi och lånade hennes badkar för att mest försöka lindra smärtan i min svank vilket inte fungerade speciellt bra. En stund efter jag klivit upp hade jag lika ont igen. Provat att smörja in med voltaren också men fungerade inte heller.
 
Eftersom att jag har så ont så har jag bestämt mig för att jag inte kommer träna något den här veckan inte ens försöka. Tar mig knappt igenom dagarna på praktiken. Imorgon ska jag även ringa till läkaren och se om jag kanske kan få en tid och kanske kan få nå smärtlindrande eller liknande så jag tar mig genom dagarna lite lättare. Som de är nu går jag med en extremt stor smärta och är trött hela dagarna pga smärtan. 
Har haft ont i flera år men den här smärtan jag känner nu har jag inte kännt på nästan två år och då hade jag bara den här smärtan när jag hade mensvärk och de har jag inte längre och har inte ens mens nu. Så de beror på något helt annat. Jag skulle tro att de är någon form av inflammtion jag har. Men jag vet inte heller. Ska ui alla fall ringa imorgon och se vad dom säger. 
 
Nu ska jag lägga mig och läsa Body och sen försöka sova om det går..
 
Ha de bra och sov gott!

Dag 5, 6 och 7

Kategori: Min resa till målet...

De har inte gått speciellt bra de här för mig den här veckan även om jag va väldigt peppad och börja men min kropp har sagt ifrån helt och hållet. Har haft så fruktansvärt ont i fötter, ben och rygg. Va till massören i Torsdags för att jag tänkte att de skulle hjälpa. De gjorde jäkligt ont när hon tog smalbenen speciellt på sidorna och de hjälpte väl kanske lite. Har provat lida dom i helgen och de har gett bättre stöd än vad stödstrumporna har gjort. Så jag ska nog ta och linda dom till veckan också och se om de underlättar något. Hon masserade ju lår, höft och hela ryggen också. Svanken vågade hon inte riktigt massera, hon tog bara lite för hon märkte att jag hade en värmeskillnad där och de är oftast tecken på påbörjan av inflammation. Har haft fruktansvärt ont där innan och även efter. Så de kan nog vara så att jag har en inflammation där, tyvärr. Har vilat rätt mycket i helgen så de har väl blivit lite bättre men jag känner av det direkt då jag rör mig lite för mycket. Så får se hur det går på praktiken till att börja med tror jag. Kan eventuellt bli ett lätt ryggpass imorgon beroende på hur ont jag har men känns samtidigt dumt att chansa. Så vi får se. Ska leta reda på voltarenen och börja smörja ordentligt med den, så kanske de släpper men jag antar att det är vila som gäller :-/ ...
Så pga all smärta blev de bara ett pass på gymmet denna vecka.
 
Vägningen då?
Ja ni, den gick heller inte speciellt bra. +0,5kg. Även fast jag hållit mig godis och läsk och så och ätit inom tiderna jag ska äta. Men jag tror de beror på att jag som även alla andra tjejer har en gång i månaden en helvetes vecka som jag kallar den och då fylls kroppen med vätska. Så jag tror att det beror på de. Ska köra ungefär lika till veckan men försöka vara nogrannare med matlådor och så. Så att jag får i mig riktig mat och sådant. Kan vara så att jag fått i mig för lite också. Men ska ge de en vecka till och sen se hur de ser ut då. Hoppas de går bättre.
 
Skolan börjar sen också och då blir de inte samma påfrestning på kroppen och jag kan förhoppnngsvis snart köra fullt ut på gymmet och börja med kondition. Kommer nog skippa konditionen  till veckan eftersom jag ska orka med att gå massa på praktiken. Ska försöka köra något pass gym till veckan i alla fall men får se hur de går med kroppen. 
 
I helgen har jag fuskat rejält med  från fredag till idag med godis läsk och så. Men Höll mig i alla fall Måndag till Torsdag så får väl vara nöjd med de. Kanske måste tänka om lite med de då de ofatst blir någon god mat på Fredagar också och då vill man ju gärna dricka nå gott till men vi får se. Ska fundera lite på de. 
 
Har i alla fall haft en toppen helg och nu är de bara att ta tag i en ny vecka. Haft fullt upp därför de även inte blivit nå skrivet.
Men nu är de snart dags att ta och slänga sig i sängen och försöka få lite sömn.
 
Ha de bra och sov gott!

Dag 4

Kategori: Allmänt

Utebliven träning idag då jag slocknade så fort jag la mig ner för ar vila en stund och vaknade en timme innan jag skulle åka till massören. Är som de är. Har inte mått speciellt bra idag heller. Haft huvudvärk, ryggvärk och ont i benen och fötterna. Tog mig i alla fall igen praktiken och de är väl egentligen huvudsaken.

Va i alla fall till massören idag och hade bokat en timme. Så hon tog ben, höft och rygg på mig. Märks att jag inte vart dit på några veckor nu för de gjorde jäkligt ont kan jag lova. vaderna har hon aldrig tagit på mig tidigare men fick göra de idag eftersom jag haft så ont i dom ett tag nu. Gjorde ondast där också kan jag lova även in de gjorde riktigt jäkla ont överallt. Men förhoppningsvis blir de bättre nu och att jag slipper bli sjuk så de inte blir så långt till nästa gång.

Maten går fortfarande sisådär men håller mig inom timmarna i alla fall. Imorgon är de vägning så får väl ser då hur resultatet blir. Annars blir de att fundera i helgen på vad jag ska ta och förändra. Men de märks imorgon hur det blir. Förhoppningsvis kan jag börja med konditions träning nästa vecka, så då borde jag gå ner. Men ska vänta tills imorgon och se och fundera och planera i helgen inför nästa vecka.

Nu ska jag snart försöka sova.
Ha de bra!

Dag 3

Kategori: Allmänt

Försökte skriva tidigare men de gick inge bra. Gör ett försök nu istället.

Sitter just nu på praktiken, slutar 21.45 och sen måste jag hem och försöka sova. För imorgon börjar jag 07.00 inte kul men men..

Idag hade jag egentligen kondition som jag skrev igår men har fruktansvärt ont i fötterna och benen så blev inge. Imorgon blir de i alla fall gym. Bröst och Triceps förhoppningsvis är de inte lika mycket folk imorgon så de är lätt att bara köra på i min egen takt och slippa vänta och så. Slutar två så drar till gymmet direkt då.

Kosten är de si sådär med men huvudsaken är att jag håller mig inom tiderna och låter bli allt gott. Helgerna är de lite si sådär med men kommer hålla mig inom tiderna ska dagar utom ev lördag. Så vi får väl se. På fredag är de vägning i alla fall. Får se hur de går. Lite nervös faktiskt men får se hur det går annars får jag kolla vad jag ska ändra på.

Är 35min kvar innan jag slutar nu och inte mycket kvar att göra. Så bara att vänta.

Ha de bra och sov gott!

Dag 2

Kategori: Min resa till målet...

Då har denna dag snart passerat. Idag har jag som jag skrev igår vart ledigt och de har varit väldigt skönt och behövligt. Har mest vilat men har även vart in på gymmet och kört lite styrka i ca 40min. Körde 4rygg övningar, 2 för axlarna och 1biceps. Tog de rätt lugnt eftersom att de va länge sedan jag tränade sist men de kändes bra och de kändes som jag fick bra kontakt. 
 
Men ska nog försöka träna tidigare eller lite senare på dagarna för idag när jag va på gymmet vid fem tiden så va de väldigt mycket folk. Skönare när det är lugnare tycker jag och man kan köra det man tänkt sig och inte behöva vänta på någon maskin eller tänka om och ta en annan övning.  Men de gick ändå bra idag.
 
Imorgon har jag egentligen kondition men eftersom jag fortfarande har ont i fötterna och de blev ingen kondition idag heller så blir de nog vila imorgon eller kanske lite egen styrketräning hemma. Har inte riktigt bestämt mig ännu hur jag ska göra. Bestämmer mig imorgon beroende på hur kroppen mår. På Torsdag blir det gym igen i alla fall.
 
Ha de bra!

Dag 1

Kategori: Min resa till målet...

Då har snart dag 1 passerat. 
 
Den har tyvärr inte blivit riktigt som jag planerat. Efter praktiken idag så skulle jag egentligen vart och tränat, men de blev tyvärr inte så. Har jätte ont i fötterna så konditioin skulle de inte bli då de är jobbigt att bara sätta ner fötterna i golvet men tänkte att jag i alla fall kunde köra lite gym. De blev inte heller av för när jag va hem och skulle hämta träningskläderna så kom jag på att jag inte hade mitt kort med mig. De va glömt hos en kompis och eftersom att jag har så ont i fötterna hade jag ingen lust att sätta mig och köra ca 6mil tur och retur. Så de blev ingen träning idag även om jag sett framemot den. Imorgon ska jag se till att ta mig iväg och köra gym i alla fall sen får jag se hur fötterna mår. Som de känns nu blir de även rätt mycket ligga och vila pga smärtan i fötterna. Är ledig imorgon så och ska orka ha praktik och springa runt där 3dagar till den här veckan. Så kan jag vila lite till i helgen och hoppas på att dom mår bättre till veckan. 
 
Dagens måltider kanske inte dom bästa men huvudsaken är att jag äter under dom 8timmar jag ska äta och fastar under resten av dom 16timmar som är kvar på dygnet. Självklart låter jag bli godis och läsk och snabbmat kommer de heller inte bli mycket av. En dag i veckan kommer jag nog äta och dricka onyttigare men inte mer än en dag. Så här såg i alla fall mina måltider ut idag.
 
Lunch (Mitt första mål på dagen): Stuvademakaroner och köttbullar.
Mellanmål: Några korvar och osttärningar.
Middag: 3stekta ägg, korv, osttärningar och lite bea.
Kvällsmål: 1 Goodlife mint temptation.
 
Nu blir de vatten fram till halv ett imorgon. Sen får jag äta igen.
 
 
I Tisdags beställde jag lite saker från gymgrossisten också. Först va de bara Viktraspaketet jag skulle ha som innehöll CLA Advanced, Ripped pro och L-carntine och Goodlife. Goodlife tänkte jag använda som mellanmål eller kvällsmål då jag inte orkar eller har tid att göra iorning något. Smakade en ikväll och va godare än jag trodde. Satt och kollade runt lite mer och hittade lite protein snacks så tänkte att jag skulle prova, så jag beställde lite sådant också. De blev Fitnesskola med både chocklad och vanlig. Bites typ chips med sour cream and onion och sweet thai chilli. Tänkte att jag skulle prova sådana på helgerna istället för att köpa massa godis och chips. Så är ju de lite nyttigare i alla fall. Så får väl se till helgen hur de smakar då. 
 
 
 
Nu ska jag lägga mig och glo på tv tills de är dags att sova.
 
Ha de bra!
 

269dagar

Kategori: Allmänt

Då drar jag igång! Om 269dagar ska jag ha nå mitt mål att gå ner 18kg.

Känns lite jobbigt att kolla på när andra äter frukost men de kommer bli en vana. Kommer bli bra till slut de här. Blir träning efter praktiken idag.

Nu jäklar ska de hända saker!

Kategori: Allmänt

Den senaste tiden eller rättare sagt hela sommaren och en del av våren har jag varit riktigt dålig på att hålla i träningen. De har endast blivit något pass då och då, men väldigt sällan mellan gångerna. Jag har även ätit väldigt dåligt och väldigt mycket skräp mat och godis och blivit mycket läsk. Men nu har jag bestämt mig att verkligen dra igång. Jag ska komma igång och träna igen och nå den vikt jag hade som elit satsande inom judon. Även om jag kanske inte hade en så vältränad kropp då och absolut inte nu, så mådde jag så mycket bättre i kroppen då. Jag tror även att en del av smärtorna i min kropp kommer försvinna, när vikten minskar och jag slipper bära på så mycke.

Jag har personer i min närhet som stöttar mig fullt ut nu också. vilket jag inte haft på ett tag. Men nu när jag har de ska jag verkligen ta tag i de. Så jag även kan må bättre psykiskt, för jag mår inte bra hur min kropp ser ut.

Jag har den här veckan suttit och tänkt och försökt planera hur jag ska ta mig dit. Går jag vet ca 0.5kg i veckan, så ska jag ha nåt målet 6 juni nästa år. Känns just nu som en evighet. Jag hoppas och vill självklart att det ska gå fortare, men samtidigt känns de bättre att ha ett långsiktigt mål och inte stressa för att nå det. Blir ju bara sämre och troligtvis händer inget om jag börjar stressa för att nå det tidigare.

Jag har bestämt mig för att köra 16h fastan. Då man fastar under 16h och äter under 8h. Provat lite tidigare och den verkar fungera. Så jag tänkte fortsätta köra på de nu och se hur de fungerar mer. Passar mig bra också eftersom jag har svårt att få i mig frukost.

Träningen har jag inte till hundra procent bestämt mig hur mycket jag ska köra på ännu. Tänkte att jag skulle ta en vecka i taget och planera in. Blir ju skoldagar om två veckor igen också och då blir de massa plugg också. Så träningen kommer nog planeras efter hur mycket vi har i skolan lite också. Så den tar jag vecko vis och planerar. Skulle vilja få in några morgon konditions pass när skoldagarna börjar igen. Nu under dom två närmaste veckorna blir de att träna efter hur praktiken ser ut.

Jag är peppad nu att köra i alla fall och startar imorgon.
Kommer försöka blogga dag för dag om hur det går också. Kan vara kul för mig också att se efter hur de varit efter.

Imorgon drar jag igång. Nu jävlar ska jag nå mitt mål!

Skola, praktik och vintjärn

Kategori: Allmänt

Ja, de va ett tag sedan jag skrev här nu. De har inte riktigt blivit av bara. Haft tanken på det flera gånger nu men har vart upptagen då och sedan glömt bort de. 
 
Har i alla fall hunnit börja i skolan igen och hann bara gå en vecka innan de va dags för min klass att bege sig ut på praktik. Jag hamnade på ett äldreboende. Inte riktigt vad jag ville men men. Hade hellre velat vara på hemtjänsten fast helst av allt vill jag ju vara inom psykiatrin men de får ju vi ju inte välja ännu men efter jul får jag ha praktik inom de jag vill i alla fall. 
Första dagarna på praktiken va riktigt tunga men de går lättare men känner att jag inte alls har lika tålamod med gamlingarna som jag har inom psykiatrin men kan ju bero på att vad man är intresserad av också. 
 
Träniingen fungerar inte alls just nu. Har riktigt legat på latsidan och nu när jag tänkte försöka dra igång igen så åkte jag istället på förkylning så blir att vila upp sig från den resten av veckan, Så man är pigg och kry till veckan. Ska även försöka att börja blogga lite mer..
 
Jo, jag har hunnit vara till Vintjärn med bästa gubbarna ;-) Va Rockabilly där. Vi åkte rätt tidigt för att vi skulle till Enviken och hälsa på Ronny och Eva först och käkade där och han hade pool så Ronny och Fredrik badade. Hade jag vetat om de hade jag nog inte gjort mig iordning innan vi åkte och tagit med mig badkläder och badat jag med. Va trevligt där fast jag va nervös från början för jag visste inte vilka de va. 
Vi åkte V70 ner för Vallen (Valianten) va trasig, synd nog. Fast på ett sett kankse skönt hehe. Nä men kul att köra vallen men eftersom den dragit mycket åt vänster och vi skulle åka över en timme så hade de nog inte vart så roligt för min handled att sitta och köra den långt. De är okej när de går långsamt men i högre hastigheter blir de jobbigare och crusar man runt bara  går de ju långsamt men den här gången va de bara fest. Men från Enviken så åkte vi Impala. Aldrig kört någon annan raggarbil än Vallen tidigare så de va kul att prova nå nytt :-) Fast jag tror jag ändå jag gillar vallen bättre trotts alla fel den har..
Vi va framme vid Vintjärn där festen va vid halv elva tror jag om jag inte minns helt fel. Va bra musik och fick träffa några släktingar. Blev även lite dans och annat tok innan de va slut på kvällen eller slut? De vet jag inte om jag kan kalla de. När dom stängde 01 så skulle vi tillbaka till Enviken och byta bil och så. Men är ju så trevligt med allsången i bilen. Håkan har ju sådan fin stämma, HAHA.. Lika trevligt som vanligt, Jag spelade in dom men de kommer inte upp här. Roligt va även att Fredrik hördes för engång skull på filmen också och inte bara Håkan som de brukar vara ;-) Själv är jag tyst när jag vet att de spelas in,hihi.
När vi byt bil och va på väg hem va de nästan dött i bilen. Håkan påstod att han va vaken typ hela resan men jag funderar verkligen på att de va sant för han va ovanligt tyst. Va på ett sätt skönt för jag va trött och ville hem till sängen men samtidigt roligt när de är fart på gubbarna. Släppte av Fredrik vid halv fem tror ja och Håkan tio i fem och va i säng vid halv sex typ. Har ju längst ja som chaufför. Men jag har alltid lika roligt med dom och de kommer bli fler gånger :-) 
Nästa vi ska iväg på blir 5oktober då de är fest i Holmsveden. Ska bli så kul. Längtar!
Håkan och Fredrik ni är bäst, bara så ni vet! :-)
 
 
Nä, nu ska jag göra ett försök att sova.
Ha de bra och God natt!